Egyetemi villámcsődület a Földért

Az április 22-ei Föld napja alkalmából flashmobot, vagyis villámcsődületet tartottak a Debreceni Egyetem Főépülete előtt az intézmény Oktatási Igazgatóságának munkatársai. Az akcióval a természeti környezet megóvásának fontosságára hívták fel a figyelmet.

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet világszerte 51., míg hazánkban 31. alkalommal a Föld napja, melynek idei kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. A WWF Élő bolygó jelentése szerint az emberiség terjeszkedése elnyomja a vadvilágot, egyre több területet hódítunk el a természettől és azokat a végletekig kizsákmányoljuk.

A Föld napján évente a világ 175 országában szerveznek eseményeket, melyek célja, felhívni a figyelmet bolygónk természeti környezetének megóvására, annak sebezhetőségére. Magyarország 1990-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.

A Debreceni Egyetem Főépülete előtt csütörtök délelőtt tartott látványos táncos produkcióról Pósánné Rácz Annamária, az intézmény oktatási igazgatója a hirek.unideb.hu-nak elmondta: a debreceni Déri Múzeum kezdeményezéséhez csatlakoztak. A felhívás szerint: akik fontosnak tarják a Föld napjának célját, a Föld színeit megjelenítő kék és zöld ruhákba öltözve készítsenek fotót magukról, majd azt töltsék fel a múzeum Facebook oldalára.

Sajtóiroda - OCs