A DE a legjobb döntés - vár a Debreceni Egyetem

Megjelent az online általános felsőoktatási felvételi tájékoztató, amelyben a Debreceni Egyetem valamennyi jövő szeptemberben induló képzése – köztük újdonságként a kortárs könnyűzenei és a precíziós mezőgazdasági mérnöki alapképzések, a szociális munka alapszak, valamint a szakvédőnő mesterképzés – is megtalálható. A tájékoztatóban az intézménnyel kapcsolatos legfontosabb információk is elérhetők.

Minden továbbtanulás előtt álló fiatal számára hozzáférhetővé vált december 22- én a legfrissebb felvételi tájékoztató, mely a Debreceni Egyetemen 2023 szeptemberében induló képzések gazdag választékát mutatja be a leendő egyetemistáknak. Az online tájékoztatót ezen a linken lehet egy kattintással elérni.

A felvételizők most is részletesen tájékozódhatnak a jelentkezés szabályairól, a választott szakon meghatározott követelményrendszerről, a legfontosabb tudnivalókról, így például a pontszámítás módjáról is, az ide vonatkozó legújabb változásokról és határidőkről. 

A mostani felvételi eljárásban több új szakkal bővült a Debreceni Egyetem képzési kínálata: a DE Zeneművészeti Karon szeptemberben indul az országosan egyedülállónak és hiánypótlónak számító kortárs könnyűzenei képzés, valamint a MÉK-en a mezőgazdasági szakemberképzést segítő precíziós mezőgazdasági mérnöki alapképzés. Ezek mellett a DE Szolnok Campuson szociális munka alapképzésre és szakvédőnő mesterképzésre is lehet jelentkezni. 

A Debreceni Egyetem a 2022/2023-as tanévben hazai viszonylatban egyedülállóan széles képzési kínálatával, 13 képzési területen, 13 karon 69 alap- és 78 mesterképzéssel, 6 osztatlan, 7 felsőoktatási szakképzéssel, 150 szakirányú továbbképzéssel, valamint 25 doktori iskolával várja a felvételizőket.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese a hirek.unideb.hu-nak elmondta, a DE az egyik legnépszerűbb vidéki egyetem, a képzési portfólió szinte minden tudományterületet lefed, emellett pedig a diákélet is pezsgő, hiszen több mint 31 ezer hallgatója van a Debreceni Egyetemnek. 

- A DE Magyarország egyik elitegyeteme, ahol a legszélesebb képzési választékot kínáljuk, bármilyen tudományterület iránt érdeklődnek a felvételizők, itt találhatnak kedvükre való szakokat. Ideális körülmények között tanulhatnak a hallgatók, hiszen korszerű infrastruktúra, modern körülmények várják a jelentkezőket. Mindemellett a szabadidős és a sporttevékenységekre is rengeteg lehetőség nyílik, köztük a legnagyobb hallgatói rendezvények is nálunk vannak, elég csak a yoUDay-re, vagy a gólyatáborokra gondolni. Az új alapképzési szakjaink országosan egyedülállónak számítanak, hiszen csak nálunk érhetők el ebben a formában, a kortárs könnyűzenei alapképzésen ráadásul nyolc szakirány közül lehet választani. Ezeken kívül számos hasonló különleges képzés szerepel a Debreceni Egyetem kínálatában. Az országban itt van az egyik legnagyobb külföldi hallgatói közösség, így az ide jelentkezők nemzetközi környezetben végezhetik a tanulmányaikat - fogalmazott a DE oktatási rektorhelyettese.

A leendő hallgatóknak február 15-ig kell dönteniük arról, hogy melyik felsőoktatási intézményben tanulnának tovább 2023 szeptemberétől. Az általános felvételi eljárásban a regisztrációt követően a felvi.hu oldalon, az e-felvételin keresztül lehet jelentkezni a választott szakokra.

Sajtóközpont - BZ