Campus-adomány a Regőczi Alapítványnak

Hat és fél millió forinttal segíti a Campus Fesztivál a koronavírus járvány következtében árván, félárván maradt gyerekeket támogató Regőczi István Alapítványt. Az adományt kedden Debrecenben adták át a rendezvény szervezői az alapítvány kuratóriumi elnökének, Herczegh Anitának.
A Campus Fesztivál szervezői a rendezvény nyitófogadásán részt vevő vendégek által felajánlott pénzt minden évben jótékonysági célra fordítják. Volt, amikor debreceni árva gyerekeket vittek vidámparkba, állatkertbe, de a debreceni nyugdíjas otthont is az adományból látták el technikai eszközökkel, klímával, laptopokkal.  A legutóbbi, a 2021-es fesztiválon összegyűlt pénzből a Regőczi István Alapítványt támogatják.
- Ebben a helyzetben azok a gyerekek szorulnak a legnagyobb segítségre, akik a világjárvány következtében elveszítették szüleiket. Azért választottuk a Regőczi Alapítványt, hogy az adomány a lehető legjobb helyre kerüljön, és a legrászorulóbbak kapják meg – hangsúlyozta Miklósvölgyi Péter, a Campus Fesztivál fesztiváligazgatója
 
A Regőczi Alapítvány 2021 áprilisában jött létre, a koronavírus következtében szüleiket elveszítő gyerekek megsegítésére. Tavaly egyszeri gyorssegélyt, ettől az évtől kezdve pedig havi rendszeres támogatást kapnak a rászoruló családok.  
- Az alapítvány célkitűzése, hogy hosszú távú és személyre szóló segítséget adjunk a gyerekeknek, ha továbbtanulnak, az egyetemi tanulmányaik végéig támogassuk őket. A kezdeti 500 körüli létszám mára megduplázódott, több mint 1000 gyereket segít a Regőczi Alapítvány. Ez azt jelenti, hogy hosszú évekig sok száz millió forintot kell összegyűjtenünk ahhoz, hogy érdemleges, érezhető segítséget adjunk ezeknek a családoknak. Fontos, hogy a járvány elmúltával is találjunk támogatókat – emelte ki Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke.
Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a kuratórium tagja azt hangsúlyozta, hogy az alapítvány egyfajta kapocs az adakozó szervezetek és a segítségre szoruló gyerekek, családok között. Szervezetten gondoskodnak arról, hogy az árván, félárván maradt gyerekek segítséget kapjanak.
 
Az alapítvány tevékenységét kezdetben csak önkéntesek segítették, mára négy munkatársuk van, és számítanak az állami és önkormányzati szervezetek, a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók segítségére, a Karitatív Tanács tagjaira. Nagyon jó az együttműködés a Debreceni Karitatív Testülettel is.  
- Debrecen egy gondoskodó város. A járvány kezdetétől támogatjuk a rászorulókat. Ezt nem lehetett volna megtenni, ha nem lenne a debreceni Karitatív Testület 32 tagszervezete, amelyek mintegy 500 önkéntest mozgattak meg, több mint 10 ezer embernek segítettek, köztük a COVID miatt nehéz helyzetbe került családoknak. A Regőczi Alapítvánnyal is nagyon jó a kapcsolatunk, mindenben segítjük a munkájukat – mondta Széles Diána, Debrecen alpolgármestere, a Debreceni Karitatív Testület társelnöke
Az ünnepélyes adományátadón elhangzott, hogy a fesztivál szervezői sok rászorulónak szeretnének segíteni, ezért azt kérik a fesztivál nyitófogadásának vendégeitől, hogy a következő években az eddiginél is több pénzt adományozzanak.      

Sajtóiroda - CzA