Üzleti képzés a Debreceni Egyetemen

A Debreceni Bölcsészettudományi Kara a Debrecen BSC Kerekasztallal közösen ebben a tanévben is meghirdeti üzleti karrieralapozó kurzusait. A képzések ebben a félévben magyar, angol és holland nyelven, a tavaszi félévben francia és német nyelven is elérhetőek lesznek.

Az előadás-sorozatot a Kerekasztalt alkotó kilenc vállalat (4IG, BT - British Telecommunications, Diehl Aviation, DT-ITS, EPAM, Flowserve, NI, transcosmos, UCC) szakértői tartják.

- A Bölcsészettudományi Kar (BTK) és az üzleti szolgáltató cégek közös oktatási projektje 2018 óta már több mint 400, elsősorban a BTK-n és Gazdaságtudományi Karon (GTK) tanuló hallgató számára tette lehetővé, hogy első kézből ismerkedjenek az üzleti szolgáltató szektorral. A kurzusok során a hallgatók betekintést nyerhetnek a multinacionális cégek működésének mindennapjaiba, megtudhatják, hogy mely kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy ebben a nemzetközi környezetben is meg tudják állni a helyüket, és hogy miként építhet valaki nemzetközi karriert – tájékoztatta a hirek.unideb.hu portált Csatár Péter, a BTK stratégiai és gazdasági dékánhelyettese. 

A magyar nyelvű „Karrieralapozó” kurzus nem csak a bölcsészek, hanem a GTK hallgatói körében is nagy népszerűségnek örvend, de az egyetem valamennyi karának hallgatói előtt nyitva áll. A tananyag folyamatosan frissül, a Kerekasztal szakértői a legfrissebb iparági sztenderdeket és gyakorlatokat mutatják be, naprakész tudást átadva a hallgatóknak. A kurzusok nemcsak tematikájukban mutatnak változatosságot, de az oktatók személye tekintetében is: minden előadást két szakértő tart, két különböző cégtől. Bár a Kerekasztalt alkotó 9 cég között sok a hasonlóság, nagy hangsúlyt fektetnek az előadók arra, hogy minél több érdekes, a való életből származó példával mutassák be a cégeket.

A magyar, angol, és holland nyelvű kurzusok idén a 2021/2022 tanév őszi félévében, míg a francia és német nyelvűek a tavaszi félévben indulnak. 

A magyar nyelvű, „Karrieralapozó az üzleti szolgáltató szektorban - Business Services Basics” elnevezésű, BTEMNM09 tárgykódú kurzus összegyetemi, azaz mindenki számára elérhető. 

A Debreceni Egyetemen megvalósuló külső szakértők, mesteroktatók által tartott további kurzusokról bővebb tájékoztatás a https://unideb.hu/muzli oldalon található.   

A Debreceni Egyetem és a Kerekasztal együttműködésétől további információk a https://bscdebrecen.com/hu/ weboldalon érhetők el. 

Sajtóiroda