Ülésezett a fenntartó alapítvány kuratóriuma

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ működési koncepciójáról, szakindításokról, valamint egyes foglalkoztatási szabályok módosításáról is szó volt a fenntartó alapítvány kuratóriumának legutóbbi ülésén.

A Debreceni Egyetemet fenntartó Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriuma február 3-án megtartott ülésén egyebek mellett a szakindítással kapcsolatos változásokról is tanácskozott. A témában Szilvássy Zoltán rektor, a kuratórium tagja tájékoztatta a testület tagjait. 

Az alap- és mesterképzési szakok indítási eljárását érintően tavaly év végén több jogszabályi módosítás történt, ezek egyike a szakindítási kérelemhez kötelezően bővítette a csatolandó mellékletek számát, a jövőben a fenntartó támogatására is szükség van. Ehhez kapcsolódóan a csütörtöki ülésen a kuratórium jóváhagyta az elmúlt időszak szakindítással kapcsolatos szenátusi határozatait: az edző alapképzési szak, a nemzetközi tanulmányok alapképzési szak, a vállalati interkulturális menedzsment mesterképzési szak indításáról. 

Bács Zoltán kancellár, a kuratórium titkára az elmúlt hónapok energiafogyasztásáról tájékoztatta a kuratóriumi tagokat, valamint előterjesztette a Szenátus által már jóváhagyott, nyugdíjas munkavállalókra vonatkozó egyes foglalkoztatási szabályok módosítását. A testület elfogadta a módosításokat. 

A kuratórium kiemelt témaként foglalkozott a PhD-ösztöndíjakkal és a megélhetési ösztöndíjakkal, valamint Szabó Zoltán, a DE Klinikai Központ Elnöke a KK jövőbeni működési koncepcióját mutatta be a testület tagjainak. 


A testület emellett számos gazdasági, működési és stratégiai kérdésekkel kapcsolatos napirendet tárgyalt, amelyekről döntés is született.

Az ülésen részt vett minden kuratóriumi tag, a testület titkára, vagyonellenőre, könyvvizsgálója, felügyelőbizottsági elnöke és felügyelőbizottsági tagja is. 

Sajtóközpont