Újabb integrációs lépések a Klinikai Központban

Ünnepélyes keretek között vehette át kinevezését a Debreceni Egyetem Klinikai Központ integrált Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója, szakmai koordinátora, a Kenézy Gyula Campus Központi Radiológiai Diagnosztika vezetője, valamint több klinikai egység vezető ápolója és ápolásszakmai koordinátora. A megbízásokat a Klinikai Központ elnöke, Szabó Zoltán professzor és Gál Mária ápolási és szakdolgozói igazgató adta át a szakembereknek.

A klinikai integráció kezdete óta dinamikus fejlődésen megy keresztül a betegellátás a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. A betegellátó rendszer fejlesztésének következő fontos állomásaként, újabb integrált klinikai szervezeti egységek vezető szakemberei vehették át kinevezéseiket.
 

A Klinikai Központ Tanácstermében pénteken megrendezett ünnepségen elsőként Fülesdi Béla egyetemi tanár, az integrált Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatója, Szentkereszty Zoltán klinikai főorvos, a Klinika Kenézy Gyula Campus telephelyének szakmai koordinátora és belső kommunikációért felelős elnöki megbízott kapott vezetői kinevezést. 2023. április 1-től a Kenézy Gyula Campus Központi Radiológiai Diagnosztikai részlegét is Berényi Ervin egyetemi tanár vezeti. 

A jövő hónaptól Karikás Júlia az integrált Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika vezető ápolója, míg Jakab Judit a Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátora. 
 

Az integrált Neurológiai Klinika vezető ápolói feladatkörére Zólyomi Ágnes, a Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátori feladatainak ellátására Gyenes Andrea kapott vezetői megbízást.
 

Áprilistól Domján Andrea az integrált Reumatológiai Klinika vezető ápolói munkakörét, Bálint Anita pedig a Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátori feladatait látja el. 
 

Az integrált Sebészeti Klinika vezető ápolói feladatkörére vonatkozóan Linzenbold Anita kapott megbízást, Nagy Otilia Margit pedig a  Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátori feladataival kapcsolatosan vehette át vezetői kinevezését. 
 

Salamon Diána az integrált Sebészeti Klinika Végtagsebészet ápolásszakmai koordinátori feladataira kapott vezetői megbízást.  
 

Bulátkóné Gulyás Erika az integrált Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika vezető ápolói kinevezésében részesült, Kalmár-Kocsor Márta a Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátoraként folytatja vezetői tevékenységét. 
 

Forgó Ildikót az integrált Urológiai Klinika vezető ápolójának nevezték ki, míg Ács Szilvia a Kenézy Gyula Campus telephely ápolásszakmai koordinátori megbízását vehette át. 
 

A megbízásokat Szabó Zoltán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának elnöke és Gál Mária ápolási és szakdolgozói igazgató adta át a Klinikai Központ Főépületének Tanácstermében. A Klinikai Központ elnöke ünnepi beszédében felidézte az integrációs folyamat eddigi eredményeit, annak legfőbb céljaként a betegellátás minőségének és biztonságának folyamatos fejlesztését nevezte meg, valamint kiemelte, hogy az integrációval hazánk egyik legnagyobb és legegységesebb egészségügyi ellátórendszere jött létre Debrecenben. Beszédében hangsúlyozta, hogy az integrációs folyamat tervszerűen, töretlenül folytatódik és várhatóan a 2023. év végére befejeződik. 
 

Sajtóközpont - BZ