Egyetemisták a környezet védelméért

ÖkoEstet szervezett a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottsága, hogy megválaszolják a környezet védelmével kapcsolatban leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

A Debreceni Egyetem Környezetvédelmi Bizottsága az elmúlt évek során számos, a környezettudatossághoz kapcsolódó eseményt szervezett már, melyekbe igyekezett minél több egyetemistát bevonni. Ezek mellett figyelemfelkeltő programokat is indítottak. A fenntartható életmódot népszerűsítették a március 25-én megrendezett ÖkoEsten, ahol a résztvevők tapasztalatokat cserélhettek a környezetvédelem témakörben. A Föld órája elnevezésű nemzetközi kezdeményezéshez is szorosan kapcsolódó rendezvényt online tartották meg a pandémia miatt.

Az esemény résztvevőinek öt szóban kellett megfogalmazniuk, hogy mi jut eszükbe a környezetvédelemről, majd Fekete Rita, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat Környezetvédelmi Bizottságának elnöke beszélt a természet megóvásának néhány fontos eleméről.

Mint mondta: a Föld órája akció arra szólít fel mindenkit, hogy minél többet tegyünk a környezet érdekében és őrizzük meg a biológiai sokféleséget.

Az ÖkoEsten előadásokat hallhattak az érdeklődők az energiapazarlásról és a fényszennyezésről, a környezetbarát alternatívákról, hulladékcsökkentési és energiaitakarékossági módszerekről.

Sajtóiroda