Online ismerkedés az egyetemmel

Ebben az évben a virtuális térben rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A Debreceni Egyetem végzős hallgatói, valamint a középiskolások három napon keresztül ismerkedhetnek a felsőoktatási intézmények kínálatával.

A szakkiállításon a felsőoktatási intézmények mellett több nyelvvizsgaközpont, könyvkiadó, szakképző centrum, illetve multinacionális cég képviselteti magát. Tavaly közel 200 kiállítóra 53 ezer látogató volt kíváncsi. A kiállítás célja, hogy a középiskolások, valamint a friss diplomások megfelelő ismeretekhez jussanak.

Debreceni Egyetem is képviselteti magát a három napos Educatio kiállításon. A felvételi előtt álló középiskolásokat a DE Hallgatói Önkormányzat tagjai tájékoztatják majd az intézmény képzési kínálatáról, ösztöndíjprogramokról, a kollégiumokról, a tudományos életbe való bekapcsolódásról, valamint a szórakozási lehetőségekről.

- A lehető legmodernebb és legnagyobb megjelenési felülettel készülünk az Educatiora. Központi anyagokkal, általános információkkal és egy Questions&Answers felülettel várjuk a felvételizőket, ahol a kiállítók azonnal tudnak válaszolni a feltett kérdésekre. A nagy standon elérhető lesz a 14 kari link, amin keresztül az adott karról lehet hasznos információkat találni. Lesz live chat felület is, ahol szintén a karokról kérdezhetnek az érdeklődők – közölte Nagy Péter, a DEHÖK elnökhelyettese.

A szakkiállítást január 21-23. között rendezik meg. Az ingyenes eseményre ezen a linken lehet regisztrálni.

Sajtóiroda - BZ