Sikeres volt az online DExpo

Több mint 7600-an tekintették meg a Debreceni Egyetem beiskolázási rendezvényének videóit az elmúlt héten. A DExpót idén a járványveszély miatt rendhagyó módon, online formában rendezték meg november 23-a és 27-e között.

A Debreceni Egyetem 15 éve indította útjára központi beiskolázási rendezvényét, a DExpót, melyen a pályaválasztás előtt álló diákok, szüleik és pedagógusok számára nyílt napok keretében mutatja be képzési kínálatát, valamint mindazokat a lehetőségeket, amelyek a Debreceni Egyetemre sikeresen felvételizőket várják.

A járvány miatt az idei év sajnos nem tette lehetővé a személyesen találkozást, ezért a szervezők a virtuális térbe költöztették a programot. Az egyes karok bemutatkozó kis filmjei november 23-27 között minden nap 16 órától váltak elérhetővé a DExpo Youtube-csatornáján.

- Az online forma miatt nagy kihívás volt az idei DExpo megszervezése, de a kattintás számok alapján azt látjuk, hogy eljutottak, eljutnak a pályaválasztást segítő információk az érdeklődőkhöz. Hétfőn délelőttig több mint 7640-en tekintették meg a videókat – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t Rőfi Mónika.

A DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője hangsúlyozta: az internetes megjelenés nagy előnye, hogy a filmek a későbbiek során is megtekinthetők, akár többször is visszanézhetők. A DExpo-videók alatt minden kar email címe is megtalálható, ahol várják a felmerülő kérdéseket.

Bartha Elek, a DE oktatási rektorhelyettese úgy fogalmazott, hogy a mostani járványhelyzet idején is sok ezer érdeklődő számára juttatták el a Debreceni Egyetem legfontosabb üzenetét az intézmény által nyújtott egyedülálló továbbtanulási lehetőségekről.

– Bár a személyes élmény varázsa a webes felületeken csak korlátozottan érvényesül, a bennünket felkeresők az egyetem egészéről, annak mind a 14 karáról, az itt folyó képzés minden területéről, az egyetemi élet körülményeiről és hallgatói szolgáltatásairól széles körben kaphattak információkat, szerezhettek benyomásokat – jelentette ki.

A múlt hét elején bemutatkozott a Debreceni Egyetem felvételizőknek szóló weblapja is, a felveteli.unideb.hu. Az oldalon a felvételi tájékoztató mellett, a szülők és a középiskolák is hasznos tudnivalókhoz juthatnak, de van például szakkereső, képzési térkép, valamint kari tájékoztató és karrierrovat. Azok sem maradnak tudás nélkül, akik a legnagyobb a közösségi oldalt használják, ugyanis a DExpo-nak ilyen oldala is működik.

 

Sajtóiroda - OCs