Szakmai továbbképzés a Műszaki Karon

Az elmúlt hetekben a Debreceni Egyetem Műszaki Karának közreműködésével országosan csaknem 3600 mérnök végezhette el online formában kötelező szakmai továbbképzését a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara szervezésében.

A továbbképzéseket korábban jelenléti formában, tantermi előadások keretében ugyancsak az egyetem Műszaki Karán tartották, azonban a járványhelyzet miatt át kellett térni az online oktatásra, amelyhez az informatikai hátteret és az azt működtető technikai személyzetet is a kar biztosította.

- A kamarával hosszú évek óta fennálló szakmai kapcsolatnak köszönhetően az idei évtől már a Műszaki Kar hallgatói is részt vehetnek a továbbképzésben, és az ismeretek elsajátítását szabadon választható kreditekkel ismerjük el – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Husi Géza.

A Műszaki Kar dékánja kiemelte: mivel az online oktatásra távolról is jelentkeztek mérnökök, ezért a kamarán keresztül a Műszaki Kar nem csupán a régióban, hanem országosan is közelebb tudott kerülni a gyakorló mérnöktársadalomhoz.

- A Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamarának nyújtott segítség hasznos a kar és a hallgatók számára egyaránt, hiszen így megismerhetik azokat az elvárásokat, amelyeket szakmájukat gyakorolva mérnökként teljesíteniük kell – tette hozzá a kari vezető.

- Ez a közös képzési forma fontos a kamara számára is, hiszen így közvetlenül ismerkedhetünk meg a fiatal mérnökjelötekkel, építve ezzel a mérnökgenerációk közötti kapcsolatot – fogalmazott Liska András, a Hajdú-Bihar Megyei Mérnöki Kamara elnöke.

Az éves szakmai továbbképzés teljesítése valamennyi, a szakmában dolgozó mérnök számára kötelező. A négy héten át tartó távoktatást – amelyre Hajdú-Bihar mellett Csongrád, Heves, Tolna, Fejér, Somogy és Szabolcs-Szatmár Bereg megyéből is jelentkeztek – csaknem 3600-an végezték el gáz- és olajipari, anyagmozgató, építőgép, épületgépészeti, építési, vízgazdálkodási és vízépítési, elektrotechnika és épületvillamossági, tartószerkezeti, valamint közlekedési szakterületeken munkálkodó mérnökök.

Sajtóiroda - BZs