Felkészültek az új tanévre

A hagyományos képzési formában kezdi meg a 2020/2021-es tanévet a Debreceni Egyetem – jelentette ki Szilvássy Zoltán rektor. Az egyetemi vezető kifejtette: az intézmény mindent megtesz, hogy az aktuális járványügyi szabályok betartásával megelőzze a megbetegedések további terjedését.

- Normál tanévkezdést tervezünk a szokásos oktatással, hallgatói-oktatói kontaktusokkal, órarenddel – mondta el Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora az M1 Híradó számára szerdán.

A professzor kifejtette: az intézmény felkészült a koronavírus-járvány következő hullámára, igyekeznek az aktuális járványügyi szabályokat minél hatékonyabban betartani.

- A termekben kötelező lesz a maszk viselése, a szociális távolság betartása, kerülni kell a felesleges kontaktusokat, a számonkéréseknél plexi lapokat fogunk használni, azaz mindent megteszünk, hogy óvjuk a hallgatókat és az oktatókat, és mindenki biztonságban érezhesse magát, ugyanakkor az oktatás is zavartalan legyen – sorolta Szilvássy Zoltán.

A rektor szerint elképzelhető egy kevert jellegű oktatás is: az intézmény a hagyományos képzési formában kezdi meg a 2020/2021-es tanévet, de a tavasszal használt és jól bevált e-learning rendszer bármikor hatékonyan alkalmazható.

- Az elmúlt félévben az egyetem oktatói és hallgatói is jelentős tapasztalatot szereztek az e-learning terén, hogy szükség esetén – szinte egyik napról a másikra –, át tudjanak állni a távolléti oktatásra. Egy ilyen járványhelyzet során a szigorítások és enyhítések periodikusan váltják egymást, így, amikor szükséges, akkor szigorítani vagy éppen lazítani fogunk – fogalmazott Szilvássy Zoltán.

Sajtóiroda - TPL