Zárjuk közösen a tanévet!

A koronavírus miatt kialakult helyzetben rendkívüli tanévet zár a Debreceni Egyetem. Az intézmény a körülmények ellenére is szeretné emlékezetesen búcsúztatni végzőseit a Nagyerdei Standionban tervezett közös ünnepségen. A hallgatói igények alapján döntenek majd a program megrendezéséről.

Bár az okleveleket idén postai úton vehetik kézhez a végzősök, a felsőoktatási tanulmányok lezárása minden évfolyam számára meghatározó és maradandó élmény. Az intézmény lehetőséget szeretne biztosítani hallgatóinak, hogy az idei speciális tanévet követően is átélhessék az ünnepi pillanatokat: elbúcsúzhassanak az egyetemtől, társaiktól és együtt örülhessenek családtagjaikkal. 


- Amennyiben a hallgatók támogatják ezt a kezdeményezést, a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetben elrendelt intézkedések mellett is szeretnénk méltó módon búcsút venni végzőseinktől, emlékezetessé téve az együtt töltött egyetemi éveket – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Pintér Ákos. Az egyetem általános rektorhelyettese hangsúlyozta: a Nagyerdei Stadionban lehetőség lenne arra is, hogy a tanévzárón a friss diplomások mellett a szülők, rokonok és barátok is jelen lehessenek. Az ünnepélyes tanévzáróval kapcsolatos igényeket a karok mérik fel. 


A hallgatói igények előzetes felmérése kari szinten zajlik, a karonként külön-külön megadott felületen.

Az előzetes regisztrációval kapcsolatban bővebb információ a kari Dékáni Hivatalokban kérhető.


A rendezvény pontos időpontjának meghatározása a jelentkezések számától függően várhatóan hétfőn dől el.


Sajtóiroda - BZS