Fontos változások a betegellátásban

Hétfő reggeltől részlegesen, szerda reggeltől pedig teljesen visszaveszi a megyei sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátást a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a Klinikai Központtól. Debrecen sürgősségi ellátása, az eredeti helyzetnek megfelelően, a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján történik.

A regisztrált új koronavíruspozitív-betegek számának csökkenésére, a befejeződött országos szűrés (H-UNCOVER) eredményeire, valamint Hajdú-Bihar megye alacsony fertőzöttségére alapozva a Debreceni Egyetem megkezdte a megyei az egészségügyi ellátás újraindítását.

Berényi Ervin, a Klinikai Központ elnöke és Lampé Zsolt, a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója péntek délután közös tájékoztatót adott ki a betegellátás egyik alapvető pillérnek számító sürgősségi ellátás visszarendezéséről.

A következő változások lépnek életbe: május 25., hétfő reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház a sürgősségi és a fekvőbeteg-ellátást visszaveszi a Klinikai Központtól Derecskei Járás, Hajdúhadházi Járás, Hajdúnánási Járás, Nyíradonyi Járás és Kaba tekintetében. Majd május 27., szerda reggel 8 órától a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház újra a kiindulási helyzetnek megfelelően fogja végezni Debrecen kivételével a teljes megye sürgősségi és fekvőbeteg-ellátását.

Debrecen sürgősségi ellátása, az eredeti helyzetnek megfelelően, a Klinikai Központ Sürgősségi Klinikáján történik. A belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás terén további intézkedésig a május 25-ei eljárási rend az irányadó.

Sajtóiroda - TPL