Megkezdődtek az érettségik

Rendkívüli egészségügyi intézkedések mellett rendben elindultak az idei érettségi vizsgák a Debreceni Egyetem közintézményeiben. Maszkot és – igény szerint – kesztyűt kaptak a diákok és a pedagógusok. A járványhelyzet miatt, a kormány döntése alapján idén csak írásban vizsgáznak a tanulók.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában 159, a Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumában 92 végzős diák kezdte meg az érettségit hétfőn a magyar nyelv és irodalom vizsgával.

- A járványhelyzet kezdeti időszakában tapasztalt bizonytalanság után ma már magabiztosak voltak a diákok. Nem befolyásolta meghatározóan a felkészülésüket, illetve felkészítésüket a kialakult rendkívüli helyzet – mondta el Futóné Monori Edit a hirek.unideb.hu portálnak. A Kossuth Gyakorló igazgatója hozzátette: az érettségi lebonyolítása a korábbinál nagyobb odafigyelést igényel. Az előző évekhez képest kétszer annyi tanteremre van szükség a vizsgáztatáshoz, mert minden helyiségben egyszerre csak 8 diák lehet. Az iskolát folyamatosan fertőtlenítik és megfelelő mennyiségű maszk, kesztyű és kézfertőtlenítő is rendelkezésre áll.

A dolgozatok a beadást követően 24 órára páncélszekrénybe kerülnek, s csak ezután kezdik meg a javítást a szaktanárok. A rendkívüli helyzet nem befolyásolja a dolgozatok javításának menetét. Május 28-án és 29-én tekinthetik meg a diákok a kijavított feladatlapjaikat. Kedden a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák.

Sajtóiroda - ÉE