Egyetem Tér a Campus Fesztiválon!

Minden eddiginél több egyetemi szervezet pályázott, hogy bemutatkozhasson a Campus Fesztiválon az Egyetem Téren, a Debreceni Egyetem „okos” fesztiválhelyszínén. Az idei Campuson a jelentkezők közül a 30 legizgalmasabb programot kínáló egyetemi egység "fesztiválozik."

- Az ország egyik legnagyobb egyeteme meghatározó szereplője a debreceni Nagyerdőn rendezett Campus Fesztiválnak. Idén előnyt élveztek a kiválasztásnál, akik látványos attrakciót találtak ki, és a program mind a négy napján tudták vállalni a részvételt a standoknál – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Mándy Zsuzsanna. A Tudományos Igazgatóság munkatársa kiemelte: a Debreceni Egyetem az idei fesztiválon is szeretné bemutatni a tudomány könnyedebb és szórakoztató oldalát az intézmény karainak, intézeteinek, tanszékeinek és szervezeteinek jóvoltából. Az Egyetem Tér standjai a fesztivál főbejáratánál sorakoznak fel, és a tudományos pavilonok mellett idén is színes színpadi kínálattal várják majd az érdeklődőket. Az Egyetem Tér évek óta a leglátogatottabb nappali fesztiválhelyszín.

A rutinos fesztiválozók – az egyetemi karok, az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ– mellett idén is lesznek „fesztiválújoncok”. Sportos programokkal – sörponggal, célbadobó versennyel – készül első részvételére az idén centenáriumát ünneplő egyetemi sportklub, a DEAC. Az Orvosi Mikrobiológiai Intézet és a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesülete a fesztiválozók higiénés ismereteit gyarapítja: a mobiltelefonokról készült mintavétel alapján például azt mutatják ki, hogy a használati eszköz elég tiszta-e. A mérnökök különböző mérésekkel készülnek, mindent mérnek, ami a fesztiválhoz kapcsolható: a zene ütemét, a fesztiválozók reflexét, és még az alkoholszintet is…

Különösen a fesztivál napjainak előrehaladtával lesznek érdekesek azok az adatok, amelyeket a Sporttudományi Koordinációs Intézetnek köszönhetően ismerhetnek meg a visszatérő érdeklődők: fittség, vérnyomás, vagy akár egészséges életmód-teszt.

A Campus Fesztivál nulladik napjától, július 17-től naponta délután fél 4-től hajnalig folyamatos programot kínál az Egyetem Tér színpada, ahol egymást váltják majd a könnyűzenei koncertek, a beszélgetős és szórakoztató műsorszámok.

– Most sem hagynak cserben minket a Dumaszínház sztárjai, fellép az Android együttes, a Prano Graszt és a Mystery Gang, az Aud.Max naponta meglepetésvendégekkel készül, hajnali 1 órától pedig karaoke party zárja az éjszakát az Egyetem Tér színpadán, ahol természetesen megemlékezünk az egyetemi sporklub, a DEAC centenáriumáról is – árult el részleteket a programokról Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

A látogatókat az egyetem hallgatóiból alakult önkéntesek csaknem 100 fős csoportja segíti, akik az intézmény színét idéző sárga és zöld pólókban teljesítenek szolgálatot az Egyetem Téren.

Sajtóiroda – BZs