Több ezer középiskolás szerzett már személyes tapasztalatot a Debreceni Egyetem szerdán kezdődött kétnapos beiskolázási rendezvényén, a DExpón, amelyre az intézmény iránt érdeklődő, leendő egyetemistákat várják a szervezők.

A november 21-22-i nyílt napok célja változatlan: a Debreceni Egyetem szeretné megmutatni oktatás-képzési kínálatát, sportolási, tudományos és szabadidős lehetőségeit, hogy segítsen a felvételi előtt álló, leendő egyetemistáknak a döntésben. A rendezvény mottója „MinDEnben telitalálat!”

– Nem véletlen a jelmondat, hiszen azt szeretnénk megmutatni – személyes tapasztalatszerzés során –, hogy mi minden várja a leendő egyetemistákat, ha intézményünket választják továbbtanulásuk helyszínéül – fogalmazott az eseményt megelőző sajtótájékoztatón Bartha Elek. Az oktatási rekorhelyettes kiemelte: a Debreceni Egyetem képzési kínálata az országban egyedülálló.

- A DExpón meg lehet ismerkedni a 14 kar kínálatával, valamint bemutatkoznak a különböző egyetemi egységek is: a könyvtár, a DExam, a kollégiumok, a tehetséggondozó programok, illetve a sportolási- és szabadidős lehetőségeket is információt kaphatnak a rendezvényre ellátogatók – sorolta Bartha Elek.

A Debreceni Egyetem a 2019-es felvételi eljárás során mintegy 11.500 hallgató felvételét tudja biztosítani.

- Az intézmény idén már 13. alkalommal rendezi meg beiskolázási nyílt napjait. A tavalyi eseményre több mint 6 ezren látogattak el, és ez a szám az elmúlt évek tükrében emelkedő tendenciát mutat– mondta el Rőfi Mónika. A Rendezvényszervezési és Alumni Központ vezetője hangsúlyozta: töretlen a DExpo népszerűsége a középiskolások körében, akik nem csak Debrecenből, hanem a régióból, valamint még a határon túlról is érkeznek az egyetemre, hogy részesei lehessenek ennek az országosan is egyedülálló programnak.

Az egyetem Hallgatói Önkormányzatának is fontos, hogy a leendő diákok a tanulmányi kínálat mellett ízelítőt kapjanak az egyetemisták életéből.

– Aki a Debreceni Egyetemet választja, az a „legek” egyetemére jelentkezik – jelentette ki Molnár Dániel. Az országban itt a legszélesebb a képzési kínálat, a legnagyobb és legnemzetközibb a hallgatói közösség, és itt rendezik az ország legnagyobb gólyatáborát, valamint a szintén egyedi egyetemi stadionshow-t, a yoUDay-t – tájékoztatott a DEHÖK kabinetfőnöke.

A rendezvényre érkező diákok a belépéskor karszalagot, majd a kilépéskor igazolást kapnak arról, hogy legálisan hiányoztak az iskolából. A program – változatlan tartalommal – november 22-én, csütörtökön folytatódik a Debreceni Egyetem Főépületében és valamennyi campusán.

Sajtóiroda - BZs