Tekerj és falatozz! Bringás reggeli a Böszörményi úti campuson

Most igazán megéri két keréken érkezni: nem titok, akik kerékpárral járnak, amellett, hogy tesznek egészségükért, a környezetüket is védik. A fenntartható, zöldebb jövőért (is) tekerőket várja finom falatokkal október 9-én, szerdán reggel a MÉK és a GTK.

A környezettudatos életmódra való nevelés fontosságát szem előtt tartva a Debreceni Egyetem évek óta támogatja a kerékpáros közlekedést. 2016-ban hozták létre a közösségi bérkerékpár rendszerét, az UniBike-ot, hogy segítse a hallgatók, oktatók, dolgozók kényelmes, gyors közlekedését, most pedig hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal szervez Bringás reggelit a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (MÉK), valamint a Gazdaságtudományi Kar (GTK). Október 9-én, szerdán reggel fél nyolctól 10:30-ig egészséges és tápláló reggelivel várják a Böszörményi úti campus Főépület A bejáratánál azokat, akik kerékpárral érkeznek.

A pallagi tangazdaság jóvoltából friss, ropogós almával, illetve a MÉK és Balmaz Sütöde Kft. által közösen készített ízletes péksüteményekkel köszöni meg az egyetem két kara a környezettudatosságot. 

A szervezők is jól tudják, egy-egy ilyen események kellően ösztönző tud lenni, általuk átalakulhat az emberek gondolkodása, az egyszeri alkalmakból idővel szokás formálódhat. Ily módon is szeretnék támogatni a kerékpáros közlekedés elterjedését az egyetemi polgárok körében, hiszen a bringázás a leginkább fenntartható és az egyik legegészségesebb módja a közlekedésnek.

Bővebb információ az esemény Facebook-oldalán.
 

Sajtóközpont