Megjelent a Debreceni Szemle legújabb száma

Újjászülető kastélyok, egy elfeledett építőmester, húsvéti népszokások az egykori Debrecenben, református templomok stílusteremtései, Oppenheimer – többek között ezekről a témákról olvashatnak részletesen a legfrissebb Debreceni Szemlében.

A tudományos folyóirat 2024/2-es kiadványában önálló blokk foglalkozik építészeti, építőművészeti kérdésekkel: a református templomok stílusteremtéseivel, a magyarországi kastélyok turisztikai hasznosításával, a modernizmus és az art deco keveredésével a Hősök mauzóleumán, egy írás pedig egy elfeledett debreceni építőmester, Stegmüller Árpád munkásságát idéz fel.

A tanulmányok rovatban folytatódik a Nobel-díjasokat bemutató sorozat, ezúttal a 2023-as közgazdaságtudományi Nobel-emlékdíjat elnyert Claidia Goldin életművébe nyerhetnek betekintést. Emellett migrációtörténeti, etnográfiai és tudománytörténeti kérdésekkel kapcsolatos írások is helyet kaptak.

A könyvszemle rovatban pedig Béres Norbert, Peter Kónya és Annamária Kónyová, Fodor Péter és Lapis József, Dané Veronika és Szabadi István, továbbá Váradi Judit, illetve Kerepeszki Róbert és Schrek Katalin egy-egy kötetéről olvashatnak recenziót.

Az új szám elérhető a Debreceni Szemle weboldalán.

Sajtóközpont - TB