Családi Jégkarnevál 2024

Sport, játék, szórakozás – ez várta mindazokat, akik idén is ellátogattak a Családi Jégkarneválra, amelyet 9. alkalommal szervezett meg a Jégcsarnokban a Debreceni Egyetem dolgozói és családtagjai számára a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ (DEMEK) a Lelkierő Egyesülettel közösen az egyetemi családbarát program keretében. A szombati eseményen több mint ötszázan vettek részt.

- Ez volt az első alkalom, hogy a családi programot a Jégcsarnok 1. pályáján rendezhettük, amelynek maximális befogadóképessége ötszáz fő, így nagyon örültünk, hogy valamennyi jelentkezőt fogadni tudtuk. A résztvevők száma is azt bizonyítja, hogy a Jégkarnevál töretlen népszerűségnek örvend az egyetemi dolgozók körében – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Berényi András, a DEMEK központvezetője.

Az előző évekhez hasonlóan most is megtelt a Debreceni Jégcsarnok korcsolyázó gyermekekkel és felnőttekkel.

- Fontos az intézmény számára, hogy igazi családbarát egyetemként családi rendezvények sorával járuljon hozzá olyan közös programokhoz, amikor a dolgozók és gyermekeik közösen szórakozhatnak. Hiszen az egyetem dolgozói nem csak a munkahelyükön alkotnak egy családot, hanem akkor is, amikor kikapcsolódásról van szó – fogalmazott köszöntőjében Csernoch László rektorhelyettes.

A program tombolasorsolással zárult, amelyen játékokat, sporteszközöket és édességeket tartalmazó családi csomagokat vehettek át a nyertesek.

Azok számára, akik most nem tudtak részt venni a családi eseményen, jó hír, hogy a DEMEK a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központtal közösen már elkezdte az előkészületeket a következő programra, a május 18-i Családi Napra, amelynek a Nagyerdei Kultúrpark ad majd otthont.

 Sajtóközpont - BZs