Kancellári portré az Esti Közelképben

Állami kitüntetést vett át a Debreceni Egyetem kancellárja, Bács Zoltán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Az egyetemi vezetőt ennek kapcsán hívták meg a DTV stúdiójába, ahol pályaválasztásáról, karrierállomásairól és az elismerésről is beszélt.

Az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenysége elismeréséül kapta meg a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést Bács Zoltán okleveles agrármérnök, közgazdász, a Debreceni Egyetem kancellárja múlt csütörtökön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, a Pesti Vigadóban. 

A DTV Esti Közelkép című műsorában pályájáról és a kitüntetésről is beszélt a Debreceni Egyetem kancellárja, a Gazdaságtudományi Kar Számviteli és Pénzügyi Intézetének igazgatója és tanára. A személyes hangvételű beszélgetésből többek között kiderült, miért választotta anno a Debreceni Agrártudományi Egyetemet a kancellár, miként haladt előre gazdasági szakemberként a ranglétrán, és miért fontos számára, hogy a mai napig tanítson.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Debrecen Televízió hírportálján, a Dehir.hu-n.

 

Sajtóközpont