Pótfelvételi: tovább nőtt a létszám

Összesen 442 hallgató került be a Debreceni Egyetemre az idei pótfelvételi eljárásban. Az intézmény népszerűségét mutatja, hogy a tavalyi eljáráshoz képest 7 százalékkal többen kezdik Debrecenben a szeptembert.

Az idei pótfelvételi eljárás eredményeit augusztus 25-én, pénteken hozták nyilvánosságra. Az Oktatási Hivatal országos adatai szerint alapképzésre 3296, felsőoktatási szakképzésre 831, osztatlan mesterképzésre 457, mesterképzésre pedig 513 jelentkezőt vettek fel.

A Debreceni Egyetemre 630 jelentkező közül alapképzésre 263, mesterképzésre 70, osztatlan képzésre 41, felsőoktatási szakképzésre 68, összesen 442 diák jutott be, ezzel a második legnépszerűbb hazai intézmény volt az augusztusi eljárásban is. A tavalyi létszámhoz képest az idei adatok 7 százalékos növekedést mutatnak.

A felvettek közül 434-en önköltséges, 8-an állami ösztöndíjas képzésben kezdik szeptemberben tanulmányaikat, 226-an nappali, 216-an levelező tagozaton. A legtöbben a Gazdaságtudományi Kar képzéseit választották, ide a 181 jelentkezőből 144-en kerültek be, a GTK-t az Állam- és Jogtudományi Kar követi 70, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar 60 új hallgatóval. A legnépszerűbb a biológia és a jogász képzés volt.

Az idei általános és pótfelvételi eljárás során összesen mintegy 7000 hallgató nyert felvételt a Debreceni Egyetemre. A keresztféléves eljárással és az idegen nyelvű képzésekre felvett diákokkal együtt számuk meghaladja a 8000 főt, így a debreceni továbbra is az egyik legnagyobb létszámú egyetem a hazai felsőoktatási intézmények között.

Sajtóiroda - TPL