Jön az egyetemi dolgozói sportbajnokság

A DEAC Életmód és Szabadidősport Szakosztálya szervezésében indul a Debreceni Egyetem Dolgozói Sportbajnoksága (DEDS). A verseny célja a mozgás, a sport és a versenyzés mellett a szórakozás és a közösségépítés is.

A DEDS egyetemi sportpiramis rendszer, amely minden olyan egyéni vagy páros sportágban összeállhat, amelyben egymás ellen mérkőznek a felek. Ilyen például az asztalitenisz, a tenisz, a petangue, a darts, a csocsó, a bowling vagy épp a snooker.

Egy versenyző kihívhat a sportpiramisban felette levő sorból bárkit. Amennyiben a kihívó megnyeri kettőjük mérkőzését, úgy a két résztvevő helyet cserél a piramisban. Ha a kihívott nyer, akkor nincs változás, marad a korábbi sorrend. A mérkőzések eredményétől függően így cserélődhet folyamatosan a sportolók pozíciója.

A DEAC Életmód és Szabadidősport Szakosztályának vezetője, Mag Zoltán elmondta: az ötletet hajdúszoboszlói teniszezőktől merítette. Ott évek óta jól működik a tenisz sportpiramis.

- Sokan keresnek sportoláshoz partnert, lehetőleg saját tudásnak megfelelőt. A DE sportpiramisa biztosítja ezt, mert itt összerendeződnek tudás szerint a résztvevők, így mindenki saját szintjének megfelelő partnerrel játszhat egy jó meccset. Győzelem esetén előre haladhat, így a motiváció is megmarad – összegezte a DEDS lényegét Mag Zoltán.

A szakosztályvezető hozzátette: az úgynevezett kocsmasportok a legnépszerűbb, legnagyobb nézettségű műsorok a sportcsatornákon. Ezek a játék, a szórakozás mellett pozitívan építhetik az egyetemi közösséget, sok kollégával megismerkedhetünk és sportbarátságokat köthetünk.

- A DEDS-mozgással gyűjtött pontokat beírhatjuk a Dolgozói Mozgásprogram nyilvántartásába is, így két legyet ütünk egy csapásra, saját magunk és szervezetünk eredményességét is növeljük – tette hozzá Mag Zoltán. A nevezés folyamatos a www.unideb.hu/deds oldalon található nevezési felületen. Ugyanitt elérhető a játék részletes leírása, a versenykiírás, az eredmények és az aktuális sportpiramis-táblák is.

Sajtóközpont - PKZs