Egyetemi vezető a MOB közgyűlésén

A DEAC képviseletében Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja is ott lesz a Magyar Olimpiai Bizottság novemberi közgyűlésén. Ez lesz az első tanácskozás, amelyre a Sportegyesületek Országos Szövetsége már jogosult volt delegálni a hazai sportegyesületek képviselőit.

Újra képviseletet kaptak a hazai sportegyesületek a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közgyűlésében, miután a MOB legfőbb szerve májusi ülésén módosította alapszabályát. A változás nyomán a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) 12 sportegyesületi képviselőt jogosult delegálni a MOB közgyűlésére.

A hazai sportegyesületek képviseletét hat vidéki és hat fővárosi egyesület delegáltja látja el, köztük hazánk meghatározó egyetemi klubja, a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) színeiben Bács Zoltán.

A Debreceni Egyetem kancellárja a hirek.unideb.hu-nak elmondta: nagy elismerés, hogy a sportegyesületek küldöttjei között az ország egyik legpatinásabb egyetemi sportklubja is helyet kapott.- A DEAC részvétele a debreceni egyetemi sportélet fejlődésének elismerése, és egyúttal felhívja a figyelmet a felsőoktatási intézmények sportban betöltött szerepének fontosságára. A Debreceni Egyetem is több olimpikon alma matere, számos formában támogatja ezen fiatalok sportkarrierét és tanulmányi előmenetelét is – hangsúlyozta a kancellár.

A Magyar Olimpiai Bizottság november 26-án, szombaton 10 órától a Puskás Arénában ülésezik az alapszabály-módosítás óta első alkalommal a sportegyesületek képviselőinek részvételével, az immár 127 tagot számláló 127 éves ötkarikás szervezet új alelnököt és felügyelőbizottsági tagot is választ.  

A Sportegyesületek Országos Szövetségének delegáltjai:  

1.   Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem Kancellárja, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) 

2.   Deutsch Tamás, a Magyar Testgyakorlók Köre Budapest (MTK) Sportegyesület és a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alelnöke 

3.  Gergely István, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke, kétszeres magyar olimpiai bajnok vízilabdázó 

4.  Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület (DKSE) ügyvezető elnöke 

5.  Nyíri Zoltán, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) ügyvezető alelnöke 

6.  Őze István, az Újpesti Torna Egylet (UTE) klubigazgatója 

7.  Polgár-Veres Árpád, a Vasas Sport Club sportszakmai elnökhelyettese 

8.  Rákossy Balázs, a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója, a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) társadalmi elnöke 

9.  Sámuel Botond, a Tatabányai Sport Club ügyvezető elnöke 

10. Sántha Gergely, a Diósgyőri VTK (DVTK) elnöke 

11. Tóth Sándor, a Budapesti Vasutas Sport Club-Zugló (BVSC-Zugló) alelnöke, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes vízilabdázó 

12. Virág Lajos, a Sportegyesületek Országos Szövetségének ügyvezető igazgatója, a Sziget Sport Club elnöke, világbajnoki ezüstérmes és kétszeres olimpikon kötöttfogású birkózó  

 

Sajtóközpont