Fókuszban a hasznosítás: kutatói ötleteket támogat az egyetemi innovációs alap

Az egyetemi kutatók innovatív kutatási projektjeinek megvalósítására 12 millió forint támogatás nyerhető el a Debreceni Egyetem Innovációs Alap (DEINA) finanszírozásával. A jelentkezés október 10-ig tart.

A kutatók ötleteinek és kutatási eredményeinek továbbfejlesztését segíti elő az UD-IMPACT program - https://techtransfer.unideb.hu/hu/ud-impact-innovacios-program, amely az új eredmények hasznosítási lehetőségeinek elősegítésén keresztül támogatja a résztvevőket, akik magasabb szintre léphetnek termék- vagy szolgáltatásfejlesztésük területén. Az egyetem hozzájárulásával lehetővé válik az új, innovációs szempontból eddig kiaknázatlan kutatási témák azonosítása és a találmányok piaci hasznosításának szakszerű menedzselése.

Október 10-ig két alprogramra – Discovery és Proof of Concept – lehet pályázni, egyaránt 12-12 millió forint támogatás nyerhető el az innovatív ötletek piaci hasznosításának felgyorsítására, amit a DEINA finanszíroz.

A Discovery alprogram olyan projekteket támogat, melyek célja már meglévő kutatási eredmények innovációs potenciáljának megalapozása, feltárása. A projekteknek a jelentkezés fázisában világos céllal kell rendelkezniük a fejlesztendő terméket, szolgáltatást vagy eljárást illetően. A Discovery az alap- és az alkalmazott kutatás közötti átmenetet támogatja a tudományos eredményekben rejlő hasznosítási lehetőségek felismerése céljából. Ideális esetben a Discovery alprogramban elért eredmények alkalmasak a Proof of Concept alprogramban történő folytatáshoz.

A Discovery alprogramról további információ és a jelentkezési lap ide kattintva érhető el: https://techtransfer.unideb.hu/node/445

A Proof of Concept alprogram olyan kutatókat és kutatócsoportokat támogat, akiknek célja, hogy a kutatási eredményeik felhasználásával új termékeket, eljárásokat fejlesszenek hasznosító partnerrel történő együttműködésben vagy spin-off vállalkozás alapítása útján. A PoC program a technológiai és üzleti kockázatok csökkentésére irányuló kutatásokat támogatja annak érdekében, hogy a technológia felkeltse a potenciális licencia-hasznosítók és külső befektetők érdeklődését vagy alkalmassá váljon spin-off vállalkozásba történő kihelyezésre.

A Proof of Concept alprogramról további információ és a jelentkezési lap ide kattintva érhető el: https://techtransfer.unideb.hu/node/446

A tényleges pályaműveket november 30-ig kell leadni, október 10-ig egy rövid terjedelmű jelentkezési szándék benyújtása szükséges, amit a konzultációs szakasz követ majd. A pályázati felhívással kapcsolatban, a jelentkezés során felmerülő kérdések tisztázásához lehetőséget biztosít a Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ e-mailben, telefonon, online és előzetes egyeztetés alapján személyesen.

Telefon: /64192-es mellék vagy +36 30 205 8309
E-mail: poc@unideb.hu