Bajnokot avattak a Buzánszky Kupában

Véget ért a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa tavaszi versenysorozata. A korábbi években a végső győzelem kapujában rendre elbukó Sinter FC ezúttal megnyerte a Superliga nagydöntőjét.

Idén először a Superliga és a második divízió küzdelmeit összevonva, párhuzamosan rendezték meg. A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (BJLEK) döntőnapján nem csupán a tétmérkőzéseket láthatták a szurkolók, gálameccset is vívtak az egykori profi labdarúgók.

Elsőként az alacsonyabb osztályokban avattak bajnokokat: a harmadik ligában a Jaffa SE 2-2-es döntetlent követően legyőzte a Big Hitters csapatát, a másodvonal döntőjében pedig a Debrecen Redskins csapata az LEFC Europa gárdáját múlta felül. 

A folytatásban a Kozma Mihály Futsal Kupa trófeájáért küzdöttek a csapatok: a futsalbajnokság döntőjében a hazai futsal egyik ikonjával, a Trencsényi Jánossal felálló, címvédő A-MEN FC magabiztos győzelemmel hódította el az eljokers ellen a trófeát. 

A nap zárásaként a hölgyek versenyében a Fókusz Team lett a végső győztes, a vigaszági trófeának számító Elnöki Kupát pedig a Botafogo nyerte.


A BJLEK 2021/2022-es tavaszi szezonjának csúcsmérkőzésén, a Superliga nagydöntőjében az elmúlt esztendőkben három aranymeccset és öt elődöntőt elveszítő, a Debrecenben és országosan is közismert Sinter FC és az LEFC Hungaria találkozott egymással. Az izgalmas döntőben végül büntetőkkel a Sintér FC lett a Debreceni Egyetem labdarúgó bajnokságának győztese.

A finálé után köszöntötték a torna legjobbjait, valamint a BJLEK-tól elköszönő és visszavonuló Made in Italy együttesét.

A sporteseményhez kapcsolódóan megrendezett Buzánszky-napon emléktáblát avattak Buzánszky Jenőről a Krúdy Étteremnél, valamint megkoszorúzták a DESOK előtt álló, a BJLEK névadóját ábrázoló szobrot, illetve a DEAC örökös elnöke, Nyirkos István professzor emeritus tiszteletére állított emlékművet is. A megemlékezéseken többek között részt vett Gelei József, olimpiai bajnok labdarúgó, az egyetem utazó nagykövete, Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, ifjabb Buzánszky Jenő, Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, illetve Jávor András, a DEAC elnöke.

Sajtóközpont