Egyetemi szakember a legkiválóbb tehetséggondozók között

„Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért” elismerésben részesült a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának egyetemi docense. Romos Zsolt a tehetséggondozásban végzett kiemelkedő munkájáért vehette át a kitüntetést, országosan összesen ötvennyolc pedagógust díjaztak.

A tehetséggondozásban résztvevő legkiválóbb pedagógusok lelkiismeretes és kiemelkedő szakmai tevékenységét díjazták a hét elején Budapesten megrendezett gálán. A Bonis Bona-díj célja, hogy erkölcsileg és anyagilag is elismerjék a tehetséges fiatalokat segítő szakembereket és szervezeteket.

Az idei díjazottak között szerepelt Romos Zsolt, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar Fafúvós Tanszékének egyetemi docense, fuvolaművész-tanára is, aki a „Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért” Kiváló tehetségfejlesztő kategóriában kapta meg az elismerést. Számára a díj megerősítést és további motivációt jelent arra, hogy a jövőben is kiemelt figyelemmel és szakértelemmel segítse a tehetségek kibontakozását.

- Mindig nagy megtiszteltetés, ha felfigyelnek a munkánkra, de nem ezért foglalkozunk a tehetségekkel. Legyen szó bármilyen készségfejlesztő területről, már egészen kisgyerekkortól igyekszünk megfelelő utakat keresni a talentumok fejlesztéséhez. Harminc éve foglalkozom pedagógiával, rengeteg díjazott növendékem volt, valószínűleg ezt a hosszú ideje tartó munkát ismerték el most. Elmondható, hogy a növendékeimnek köszönhetem ezt az elismerést is.  Pedagógusként nemcsak a szakmájukban próbálom segíteni a fiatalokat, hanem a mindennapos gondjaikon is igyekszem átlendíteni őket. Kicsit olyan ez, mint az élsport, ami ugyanúgy teljes figyelmet, odaadást követel a gyerektől és a segítőtől is. Néha nehézséggel, nem várt kudarccal is szegélyezett ez az út, de úgy gondolom, hogy minden ember tehetséges valamilyen területen, ennek kiteljesedésében óriási jelentősége van a munkának, az alázatnak és az elemző odafigyelésnek – hangsúlyozta a szakember.

Ebben az évben hárman kaptak Bonis Bona-életműdíjat, valamint rajtuk kívül ötvenöt tehetséggondozó, -fejlesztő és -segítő szakember, intézmény vette át az elismerést. 
A díjazottak listája és az esemény részletei ezen a linken találhatók meg.

Sajtóiroda - BZ