Különleges tehetségek az EK-án

A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat elnyert hallgatókat köszöntötték a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán. A Kari Tanács ülésének keretében rendezett ünnepségen négy hallgató kapta meg az egyik legrangosabb felsőoktatási elismerést.

A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának hallgatói december 21-én kaphatták meg a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat: ketten személyesen vették át az elismerést, míg két másik hallgató postai úton veheti majd kézhez. Az ösztöndíjasok közül hárman a kar ápolás és betegellátás alapszak ápoló szakirányán tanulnak, egy hallgató pedig az ápolás és betegellátás alapszak szülésznő szakirányán végzi a tanulmányait.

Az ösztöndíjat azok nyerhették el, akik tanulmányi eredményeik, valamint egyéb kiemelkedő teljesítményük alapján érdemes voltak rá. A pályázatot benyújtott hallgatók az ösztöndíjindex, a nyelvvizsga, a szakmai tevékenység és a közéletben, a sportban elért eredmények alapján kaptak meghatározott pontokat. A benyújtott pályázatok rangsorolását egy háromtagú bizottság végezte, melynek tagjai az oktatási dékánhelyettes, a Tanulmányi Adminisztrációs és Diáktanácsadó Iroda vezetője, valamint a HÖK elnök volt. 

Az elismeréseket Móré Marianna, a kar dékánja adta át a hallgatóknak.

- Az országban nagyon sokan pályáznak erre a díjra. Ez nem csak egy kari elismerés, még akkor is igaz ez, ha a kar dékánja adja át azt, hanem egy országos szintű díjról van szó. Önök nemcsak a kar keretein belül, hanem országos szinten is kiemelkedőnek számítanak. Ehhez a saját és a kar nevében is gratulálok - mondta köszöntőjében az Egészségügyi Kar dékánja.

A nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat az oktatásért felelős miniszter adományozza a felsőoktatási intézmény által javasolt rangsor alapján. Az ösztöndíj összege havonta 40 ezer forint és 10 hónapig kapják az arra érdemes egyetemi hallgatók.

Sajtóiroda - BZ