Közel volt a meglepetés

A Debreceni Egyetem labdarúgói derekasan helytálltak a Magyar Kupában. Magabiztos győzelmet arattak a kézilabdázók és a női futsalosok.

Labdarúgás
Eggyel magasabb osztályban, az NB II-ben szereplő ellenféllel, a Kozármislennyel találkozott szombat délután a DEAC labdarúgócsapata a Magyar Kupa 3. fordulójában. Bár az első félidőben voltak nehéz pillanataik a fekete-fehéreknek, a vendégek vezető gólja után kiegyenlítetté vált a játék. A találkozót végül 2-1-re elveszítette együttesünk, de megvolt az esély a bravúrra, hiszen a hajrában két ziccert is kihagytak a debreceniek.

Futsal
A DEAC női futsalosai az NB I 2. fordulójában a DVTK-Vénusz csarnokában léptek pályára. A mieink esélyt sem adtak ellenfelüknek és magabiztos, 6-0-s győzelmet arattak.

- Az első félidővel abszolút elégedett vagyok, volt lendület a játékunkban, sok helyzetet kidolgoztunk, amikből ötöt értékesítettünk. A játékkal a második játékrészben sem akadt különösebb gond, domináltuk a mérkőzést, csak a gól jött össze nehezen. A múlt heti mérkőzésünkhöz képest nagyobb dinamikát tapasztaltam a játékunkban, mind védekezésben, mind támadásban. A kapuban Pozsgai Melinda kapta meg a lehetőséget, aki élt is vele, és ugyanez mondható el minden mezőnyjátékosról, mindenki jól szállt be a meccsbe – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Kézilabda
A DEAC férfi kézilabdázói a Tatai AC-t fogadták szombat este a DESOK-ban az NB I/B 3. fordulójában. A mieink hamar a maguk javára fordították a mérkőzést, és végig magabiztos teljesítményt nyújtva 36-24-re megnyerték a találkozót.