Kiváló hallgatókat díjaztak Hajdúböszörményben

Minden eddiginél több, összesen hat hallgató nyerte el idén a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karán. Az elismerést igazoló okleveleiket szerdán vehették át.

Az egyik legrangosabb felsőoktatási ösztöndíjat azok a hallgatók kaphatják, akik tanulmányi kötelezettségeik magas szintű teljesítésén túl bekapcsolódnak a tudományos diákköri-, szakkollégiumi kutatómunkába, valamint közösségi tevékenységük is meghatározó.

- A hallgatók kiemelkedő nyelvtudással rendelkeznek, megtették az első lépéseket a tudományos karrier útján. A szakmai elhivatottságukat tükrözi, hogy egyetemi elfoglaltságaik mellett jelentős önkéntes munkát is végeznek, rászoruló gyermekeknek nyújtanak segítséget. A kar oktatói továbbra is támogatják tanulmányaikat, munkájukhoz sok sikert kívánunk – hangsúlyozta Gortka-Rákó Erzsébet dékán a szerdai oklevélátadón.

Az elmúlt félévek eredményei alapján a DE Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Karon hat gyógypedagógia alapszakos hallgató nyerte el idén a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat. A kiválóságok 10 hónapon át kapják majd a támogatást, tudományos dolgozatukat pedig novemberben, a Tudomány Napján mutatják be.

Sajtóközpont - TB