Egyetemi egészségmegőrzés a gyermeknapon

A Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara rendhagyó egészségmegőrző programmal csatlakozott a Debreceni Művelődési Központ homokkerti gyermeknapi rendezvényéhez. Az eseményen a dietetikus és gyógytornász hallgatók a gyerekek és a szülők figyelmét is felhívták az egészséges életmód fontosságára.

Az egyetemisták megmutatták a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a gyógytorna nemcsak kezelési módszer, hanem a több izomcsoportot átmozgató játékos gyakorlatok képesek fejleszteni a funkcionális képességeket is.  

A Népegészségügyi Kar dietetikus és gyógytornász szakos hallgatói által a Homokkerti Közösségi Ház udvarán épített akadálypályán a gyerekek az erősítés mellett mozgáskoordinációs és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokat is végeztek.  

Az egyetemisták az egészségsátorban tanácsadást is tartottak az érdeklődőknek az egészségmegőrzésről, emellett saját készítésű egészséges ételekkel várták a látogatókat. 

- A programmal a hallgatók felhívták a figyelmet arra, hogy ezek az ételek is lehetnek finomak, egyszerűek és könnyen elérhetők. A sátorhoz ellátogatók emellett az egészséggel, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdéseikre is választ kaphattak. Külön öröm volt a hallgatók számára a gyerekek pozitív visszacsatolása, hiszen tudjuk, hogy őket nem könnyű a zöldségfogyasztásra rávenni. Reméljük, hogy a későbbiekben otthon is el fogják készíteni a szülők ezeket az egyszerű, de tápértékben gazdag ételeket a gyermekeiknek - fogalmazott Zsuga Judit, a Népegészségügyi Kar dékánja. 

A rendezvény résztvevői többek között megkóstolhatták a kápiapaprikakrémet, a sajtos retekkrémet, a teljes kiőrlésű bagettet, valamint a natúr joghurttal és friss eperrel tálalt házi granolát. 

Sajtóközpont – BZ