Sporthétvégével hangolnak a vb-re

A nyári Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokságot népszerűsíti a Sporthétvége péntektől vasárnapig a Fórum Bevásárlóközpont legalsó szintjén. Az eseményhez a DEAC is csatlakozik, kilenc szakosztály mutatkozik be a rendezvényen január 27-e és 29-e között.

A Sporthétvége programjáról sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők január 25-én, szerdán. A Fórum Bevásárlóközpont centermenedzsere, Átányi Ajton megköszönte a DEAC-nak, hogy több szakosztállyal képviselteti magát az eseményen.

Részt vett a tájékoztatón a Frisbee World Trophy nagykövete, Mizsér Attila is. Az olimpiai bajnok öttusázó kiemelte: nagyon készülnek a nyári világbajnokságra, ami igazi hírvivőjévé válhat a városnak és az egyetemnek. Ez az esemény lesz egyben a főpróbája a 2024-es Európai Egyetemi Játékoknak, melynek a Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem ad otthont.

A hétvége programját a DEAC marketingmenedzsere, Bács Bence ismertette.  Mint mondta: a DEAC kilenc szakosztályával ismerkedhetnek meg a Sporthétvége látogatói. A frizbi mellett a jégkorong, a darts, az amerikai foci, a floorbal, a karate, a labdarúgás és a vívás települ ki, de a cheerleaderek is tartanak majd bemutatót.

Kuszkó Zsolt, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézet testnevelője a július 4-e és 8-a közötti időszakra tervezett Ultimate Frizbi Egyetemi Világbajnokság kapcsán hangsúlyozta, hogy a világverseny az év kiemelt rendezvényei között szerepel, nagy erőkkel készülnek az esemény előkészítésére és lebonyolítására.

 

A DEAC frizbi szakosztályának vezetője, Rácz Árpád hozzátette: a DEAC-tól sok támogatást kapnak. A klub mindent megtesz, hogy a sportág is bekerüljön a köztudatba, ezzel a lehetőséggel pedig élni szeretnének. Gombos Nóra csapatkapitány a játékosok nevében arról beszélt, a Sporthétvégét és az egyetemi világbajnokságot is izgatottan várják.

A péntektől vasárnapig tartó Sporthétvégén a DEAC szakosztályai lehetőséget adnak majd a sportágak kipróbálására, játékos feladatok elvégzésére, különleges öltözetük felpróbálására (például amerikai foci-, jégkorong- és vívófelszerelés), illetve toborzás is lesz. Vasárnap délután a látogatók találkozhatnak a DEAC paralimpiai bajnok vívójával, Osváth Richárddal is. Szombaton és vasárnap 13 és 15 óra között az Alföld TV TIBIÉK című műsora a Fórumból jelentkezik. Vendég lesz a focicsapat két játékosa, Al-Sheraji Rauf Mohamed és Bényei Balázs, a cheerleaderek edzője, Ócs Adrienn, valamint Kiss Imre, a darts- és Rácz Árpád, a frizbi szakosztály vezetője. A cheerleaderek pedig szombaton 15:30-kor lépnek színpadra.

NyD