„Szülői értekezlet” a Műszaki Karon

A felvételivel, az előkészítő kurzusokkal, a mérnöki pályával, a karon elsajátítható szakokkal kapcsolatos információkkal várja nyílt napján a szülőket, középiskolásokat a Műszaki Kar november 29-én, pénteken 16 órától a kar Ótemető utcai épületében.

Van-e jövője egy mérnöknek? Egyáltalán mivel is foglalkozik egy mérnök? Miért érdemes a Debreceni Egyetem Műszaki Karát választani? Hogyan lehet jelentkezni a kar képzéseire? Milyen szakokat kínál a felvételi, a pályaválasztás előtt álló végzős középiskolásoknak a Műszaki Kar? Ezekre és még ennél is több kérdésre kapnak választ mindazok, akik pénteken ellátogatnak a kar „szülői értekezletére”.

– Fontos számunkra, hogy ne csak leendő hallgatóink, hanem a szülők is tájékozódjanak a beiskolázás, a Műszaki Kar kínálatának lehetőségeiről, így nem véletlen a péntek délutáni időpont, talán ekkor már az is ráér eljönni hozzánk, aki egyébként hét közben munkahelyi elfoglaltsága miatt ezt nem tehetné – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Husi Géza. A Műszaki Kar oktatási dékánhelyettese hangsúlyozta: Szűcs Edit dékán előadásában mutatja be a kar tevékenységét, a különböző szakokat pedig – többek között az alig egy hete akkreditált járműmérnöki képzést – a tanszékvezetők ismertetik. Arról pedig, hogy milyen a kar diákjának lenni, a jelenlegi hallgatók adnak tájékoztatást.

A Műszaki Karon különböző képzési formákban – alap, mester, nappali, levelező, államilag finanszírozott és önköltséges – több mint háromezren tanulnak. A műszaki pálya népszerűségét mutatja, hogy ez a szám évről évre emelkedő tendenciát mutat.

Sajtóiroda - BZs