Felvételi 2019

Mérnöktanár, kulturális mediáció, romológia, lótenyésztő, lovassport szervező és agrármérnöki duális formában - a Debreceni Egyetem hazánkban az egyik legszélesebb képzési kínálattal, 168 szakkal, köztük 5 új képzéssel várja a jelentkezőket. Elindult a 2019. évi általános felvételi eljárás.

Megkezdődött a jelentkezési időszak a 2019 szeptemberében induló felsőoktatási képzésekre. A felvételizőknek február 17-ig kell dönteniük arról, melyik egyetemen szeretnének továbbtanulni.

A Debreceni Egyetem 71 alap- és 84 mesterszakkal, 6 osztatlan képzéssel, valamint 7 felsőoktatási szakképzéssel várja a jelentkezőket.

- Intézményünk 14 karán a legszélesebb képzési kínálatot nyújtja leendő hallgatóinak. Képzéseinkkel nemcsak a tudomány új fejlődési irányait, hanem a munkaerő-piaci igényeket is követjük. Nem véletlen, hogy a meglévők mellett az új szakjaink iránt is azonnal óriási az érdeklődés, amit a jelentkezési adatok és a felvett hallgatók létszáma is igazol – fogalmazott Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

A Debreceni Egyetem 2019 szeptemberétől 5 új képzést kínál a leendő hallgatóinak. Most először lehet jelentkezni a romológia, valamint a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki alapszakokra, továbbá a kulturális mediáció és mérnöktanár mesterszakra, a vidékfejlesztési agrármérnöki MSc pedig az új tanévben már duális képzési formában is indul.

Bővebb információ a Debreceni Egyetem szeptemberre meghirdetett képzéseiről ide kattintva érhető el.

Az eljárás tudnivalóit és a meghirdetett képzéseket tartalmazó hivatalos Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató kizárólag elektronikusan jelenik meg a www.felvi.hu oldalon.

Sajtóiroda-TB