Telt ház az egyetemen

Zsúfolásig megtelt a Debreceni Egyetem Díszudvara szerdán délelőtt: a DExpóra érkező vidám középiskolások, aggódó szülők és gondos pedagógusok vették birtokba a nyílt napon a Főépületet.

- Jól döntöttek, hogy eljöttek hozzánk, és ez megerősít bennünket abban a hitben, hogy mi is jól döntöttünk, amikor ismét megszerveztük a DExpót – köszöntötte a Debreceni Egyetem idei nyíltnapjaira érkező középiskolásokat az Aulában Bartha Elek.

Az oktatási rektorhelyettes ismertetőjében a „leg”-ek egyetemének nevezte az intézményt, majd meg is indokolta a szokatlan névadást: az ország legrégebben működő egyeteme, a legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, a legszélesebb képzési kínálattal, a legtöbb karral, a legnemzetközibb légkörrel és a legtöbb doktori iskolával.

A Díszudvaron a 14 kar várta standjaival az érdeklődőket, akik a kollégiumi kínálattal, a nyelvvizsga-lehetőségekkel, a mentálhigiénés szolgáltatásokkal is megismerkedhettek. Nem volt szokatlan a leendő diákokkal beszédbe elegyedő egyetemi oktatók látványa sem, bár a legnagyobb sikert most is eDE, az egyetemi kabalamókus aratta.


A reménybeli egyetemistáknak Molnár Dániel adta meg a választ az örök kérdésre: „Milyen hallgatónak lenni a Debreceni Egyetemen?” A Hallgatói Önkormányzat kabinetfőnöke folytatta a „leg”-ek felsorolását.

- Debrecenben van az ország legnagyobb gólyatábora, a legnagyszerűbb tanévnyitó show, a yoUDay, de említhetném akár a gólyabálokat, a sport, kulturális és szórakoztató programokat egyaránt – emelte ki Molnár Dániel, aki hozzátette, a Debreceni Egyetemen egy dolgot nem lehet: unatkozni!

A rendezvény november 23-án, csütörtökön ugyancsak 9 órától várja az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Főépületében.

Sajtóiroda - BZs