DErbi: még nem késő jelentkezni

Május 31-ig, szerdáig lehet regisztrálni a Debreceni Egyetem nyárindító, egész napos közösségi programjára, a DErbi-re. A főzőversenyre minden tűzrakóhely gazdára talált, de az asztalitenisz-, a szkander- és a pókerversenyre, valamint Wolf Kati esti koncertjére a Víztoronykertben még várják a regisztrációkat.

Száz egyetemi csapat főz a Nagyerdei Stadion melletti területen június 9-én, pénteken a Dolgozói DErbin. A létszám a főzőversenyre ezúttal is hamar betelt, további jelentkezést már nem tudnak fogadni a szervezők. Az egyetemi egységekből alakult száz csapat babgulyás, pörkölt, slambuc és lecsó közül választhat, az elkészült finomságokat pedig ezúttal is neves szakmai zsűri értékeli a foodstylistként, szakoktatóként és séfként számos elismerést szerzett Vomberg Frigyes vezetésével, aki az Európa-bajnok Bocuse d' Or csapat trénere is. Munkáját Kossa György, a Gróf Tisza István Debreceni Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bartha Elek oktatási rektorhelyettes, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője és Herendi János, a Campus Étterem séfe segíti.

- A főzőversenyhez hasonlóan az asztali virágdísz-készítési workshopon is betelt a létszám, a többi programra viszont még bárki jelentkezhet. A sportlehetőségek között újdonság lesz idén a gerundiumtartó verseny, a jóga, a zumba, és a bachata, de ahogy a korábbi években már megszokhattuk, íjászkodás, asztalitenisz, lovaglás, falmászás, szkander- és pókerverseny is szerepel a kínálatban. Fotósarkot állítunk fel a Hall oldalában, részt lehet venni egészségügyi szűréseken, véradáson és masszázson, illetve 10 és 17 óra között a borkóstoláshoz kincskereső játék is kapcsolódik – sorolta Rőfi Mónika, a Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Nem csak a felnőttek, a gyerekek számára is egész napos időtöltést kínál egészen este hat óráig a DErbi: Shooting Gallery, Combi Sport Aréna, ugrálóvár, hennázás, arcfestés, fa ügyességi és óriás társasjátékok, rodeóbika, kézműves foglalkozás és trial pálya is várja őket. Találkozni lehet terápiás kutyákkal és az Együtt az állatokért menhely négylábúival, sőt a Nagyerdei Kultúrpark is készül kis állataival, valamint ki lehet majd próbálni katonai harci járműveket és katonai akadálypályát, felfedezni egy tűzoltó autót.

Fél 6-kor beszélgetés kezdődik Wolf Katival a Víztoronyban, az énekesnő fél 7-től koncertet is ad a Víztoronykertben. Ezekre a programokra, valamint a sportversenyekre is regisztrálni kell a https://regisztracio.unideb.hu oldalon.

A DErbi területére érvényes és aktív Unipass-kártyával lehet majd belépni, az érkezők vendégváróként 3 féle étel: lángos, hot-dog és (akár vegetáriánus) tortilla közül választhatnak, illetve ásványvizet kapnak. Az egész napos programra regisztráló egyetemi dolgozók aznapra felmentést kapnak a munkavégzés alól, akik nem kívánnak részt venni, pénteki munkarend szerint dolgoznak június 9-én. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az intézmény minden szervezeti egységében garantálni kell a minimális szolgáltatásokat, a betegellátást végző egységek, klinikák esetében minimum az ügyeleti ellátást biztosítani kell.

Eddig több mint ötezren jelentkeztek az idei DErbire, aki még nem tette, május 31-e, szerda éjfélig teheti meg.


Sajtóközpont - TH