Debreceni közgazdászsiker

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar hallgatói nyerték meg a XXI. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV). Hazánk egyik legrangosabb közgazdasági megmérettetését idén Győrben rendezték.

A verseny első, online fordulóján egy esettanulmány kellett megoldani a négyfős csapatnak január végén. A feladatot 12 és fél óra alatt teljesítették a hallgatók a DE GTK egyik tantermében. Ennek eredménye alapján alakult ki a döntő 10 csapatos mezőnye.  

A végső megmérettetést február 3-án és 4-én rendezte meg a Széchenyi István Egyetem. A Debreceni Egyetem Fájnensz nevű csapata az A döntőben küzdött az első 6 helyért, míg a B döntő résztvevői a 7-10. helyekért versengtek. 

A színvonalas pályamunkákat és az azokból készült prezentációkat szakmai zsűri értékelte. Az első helyezést végül a Papp Dominika, Gyulai Ágnes, Tóth Boglárka és Pelyák Lejla-alkotta debreceni csapat hozta el. 

A győztesnek járó kupa mellett a DE Gazdaságtudományi Kar hallgatói vásárlási utalványt, fesztiválbelépőt, könyvcsomagot, valamint a versenyt témáját adó Allrys Europe Kft. felajánlásából egy szakmai workshopot és tanulmányutat nyertek Pannonhalmára. 

A DE GTK hallgatóit a kar dékánja, Fenyves Veronika készítette fel és kísérte el a versenyre. 

Sajtóközpont-TB