Átvették diplomájukat a TTK végzősei

Mérnökök, biológusok, vegyészek, geográfusok, matematikusok és fizikusok kapták meg oklevelüket pénteken, a Debreceni Egyetemen tartott ünnepségen. A Természettudományi és Technológiai Karon 229 hallgató végzett.

-    A TTK mára a kutatás, a fejlesztés és az innováció egyik regionális központjává fejlődött, amely elkötelezett a minőségi szakemberképzés iránt ¬- emelte ki ünnepi beszédében Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja. 
 
A professzor hangsúlyozta: gyakorlatorientált képzéseikkel lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hallgatók olyan tudást szerezzenek, amelyre a munkaadóknak leginkább szükségük van. A kar kiterjedt kapcsolatrendszert hozott létre a régió nagyvállalataival, és gyakorló szakembereket vontak be az oktatásba. Ennek eredményeként 2016-ban a mérnökszakokon beindították a duális képzést, 2018-tól pedig már több természettudományos mesterszakon is lehet duális formában tanulni. 

-    Karunk képzési kínálatát az ipar és a tudomány fejlődését követve folyamatosan bővítjük. Az elmúlt évek fontos sikereként elindult 2022 szeptemberében a biotechnológia alap- és a geoinformatika mesterszak, a Műszaki és az Informatikai Karral közösen idén februárban indítjuk a villamosmérnök mesterszakot, szeptembertől pedig már az új anyagmérnök alapszakunkon is lehet tanulni - tette hozzá a dékán. 

Kun Ferenc szólt arról is, hogy egyre több külföldi hallgató választja a TTK szakjait. Jelenleg több mint 50 ország csaknem 800 diákja tanul az angol nyelvű képzéseken.  

A Természettudományi és Technológiai Karon a 2022/2023-as tanév első félévének végén, nappali tagozaton magyar és angol nyelvű alapképzésben 196, levelező tagozaton pedig 33 hallgató tett sikeres záróvizsgát. A legtöbben vegyész-, villamos- és biomérnök diplomát szereztek, de biológusok, fizikusok, geográfusok, matematikusok és vegyészek is vannak a most végzett hallgatók között. 

A pénteki ünnepségen a friss diplomások fogadalmat tettek, majd átvették oklevelüket.  

A Természettudományi és Technológiai Kar végzett hallgatói nevében Varga Richárd Tibor és Diale Lehlohonolo mondott köszönetet.

Az ünnepségen kitüntetéseket is átadtak. A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnökségének döntése alapján az egyetem hallgatói érdekében kifejtett kimagasló közéleti tevékenységért „A Hallgatói Önkormányzat Elnökségének Elismerő Oklevele” kitüntetést kapott Fodor Antal Balázs és Vajda László. 
Példamutató tanulmányi és közéleti munkájáért Dékáni Dicséretben és jutalomban részesült Kozma Ferenc Sándor, Jedlóczki Ivett, Vajnay Dorottya Éva, Feczus Milán, Hadházi Péter, Tran Tien Thanh, Mwangi Lee Samuel és Nazarov Daniil. 


A Hatvani István Szakkollégiumban végzett kiemelkedő tevékenységéért vehetett át elismerést Jedlóczki Ivett. 

Sajtóközpont - CzA