Még több hallgató a DE-n

Összesen 354 jelentkezőt vett fel mesterképzéseire a Debreceni Egyetem az idei keresztféléves felvételi eljárás során. A felvett hallgatók számát tekintve a Debreceni Egyetem továbbra is az egyik legnépszerűbb hazai felsőoktatási intézménynek számít.

Az Oktatási Hivatal nyilvánosságra hozta, és a felvi.hu-n elérhetők a keresztféléves felvételi eljárás ponthatárai, miután befejeződött a  január 10-ig beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása. A Debreceni Egyetemre az első helyen összesen 454-en jelentkeztek, ebből 354-en nyertek felvételt az intézménybe. 

A 2022-es keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban a Debreceni Egyetem hat kara kínált továbbtanulási lehetőséget: a felvételizők a Bölcsészettudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, az Informatikai Kar, a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar, a Műszaki Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar mesterképzései közül választhattak.

A Debrecen Egyetemen 90 volt a legmagasabb ponthatár, az önköltséges, levelező tagozatos élelmiszerbiztonsági és -minőségi mérnöki, az ellátásilánc-menedzsment, illetve az emberi erőforrás tanácsadó mesterképzésekre ennél kevesebb pontszámmal nem lehetett bejutni. Ugyancsak magas volt a ponthatár az állami ösztöndíjas, nappali tagozatos vállalatgazdaságtan (88), a biomérnöki (82), az önköltséges, nappali tagozatos mérnökinformatikus (82), valamint az állami ösztöndíjas, nappali tagozatos szociálpolitika mesterszakon (81) is.

A karok között a Gazdaságtudományi Kar képzései voltak a legnépszerűbbek, ezekre összességében 147 jelentkezőt vett fel a Debreceni Egyetem. Emellett sokan nyertek felvételt a Műszaki Kar (75), valamint a Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar (71) mesterképzéseire is.

A februárban induló állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre azok jelentkezhettek, akik rendelkeznek a szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy azt legkésőbb 2022 januárjában szerezték meg. Minden jelentkező csak az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra nyerhetett felvételt, amelynél a pontszáma elérte vagy meghaladta a megállapított ponthatárt.

A jelentkezők az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjában tekinthetik meg az adott szakon számított felvételi összpontszámot és annak részleteit. Akik megadták a mobilszámukat, azok SMS-t is kaptak az eredményről.

Országosan több mint ötezer jelentkezőből 4234-en jutottak be a februárban induló képzésekre. A 2022-es keresztféléves felvételi eljárásban a jelentkezők 79 százaléka kezdheti meg a tanulmányait.

Sajtóiroda - BZ