„Kipakolás” a Műszaki Karon

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának Építészmérnöki Tanszéke idén is megrendezte a „Kipakolás”-t, amelyen a látványos kiállítás mellett prezentációk keretében mutatták be a szak különböző műtermeiben és a gyakorlati kurzusok keretében elkészített hallgatói munkákat.

Építészeti kiállítótérré változott egy napra a Debreceni Egyetem (DE) Műszaki Karának (MK) negyedik emelete, ahol a folyosón és a tantermekben kiállított rajzokon, tablókon, építészeti maketteken mutatták be az alap- és mesterképzésben tanuló leendő építészek, milyen eredményeket értek el a gyakorlati képzés során a tanév első félévében.  

- Büszkék lehetnek arra, hogy olyan képzés részesei, amely a 60-as évek óta töretlenül működik Debrecenben – fogalmazott köszöntőjében Husi Géza. A MK dékánja kiemelte: óriási szüksége van a régiónak a jól képzett építészekre, hiszen küszöbön áll a szakmai generációváltás. Ugyanakkor a város fejlesztési terveinek köszönhetően hamarosan elérheti a lakosság száma a 250 ezret is a cívisvárosban, ami szintén olyan építészeti, építési munkákkal jár majd, amelyek igénylik a szakembereket. Ennek biztosítására pedig kiválóan alkalmas a Műszaki Kar építészmérnök képzése, amely a műtermekben folyó munkának, a mester és tanítvány közötti közvetlen kapcsolatnak köszönhetően garantálja a magas színvonalat – hangsúlyozta Husi Géza.

A „Kipakolás” a bemutatkozáson túl lehetőséget teremtett a hallgatók számára, hogy egymás munkáit is megismerhessék.

- A különböző évfolyamok más és más szintű munkákat mutatnak be, így az alsóbb évesek láthatják, milyen gyakorlati feladatok várják majd őket későbbi tanulmányai során – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Szentirmati Tamás. Az Építészmérnöki Tanszék vezetője hozzátette: egyre népszerűbb a MK építészképzése, ami elsősorban a műhelystruktúrára épülő kisléptékű, személyes légkört és intenzívebb foglalkoztatást biztosító oktatási formának köszönhető.

A DE MK Építészmérnöki Tanszékén alap- és mesterképzésben jelenleg mintegy 200 hallgató tanul.

Sajtóiroda – BZs