Készülj az érettségire a TTK-val!

Biológiából, fizikából, földrajzból és matematikából is szervez középiskolásoknak emelt szintű érettségire felkészítő képzéseket a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. A foglalkozások ingyenesen látogathatóak.

A természettudományos tantárgyak emelt szintű érettségijére felkészítő tananyagokat egyetemi oktatók és gyakorló középiskolai pedagógusok közreműködésével dolgozták ki a Természettudományi és Technológiai Kar szakemberei. 

-    Azoknak a fiataloknak, akik természettudományi területen szeretnék folytatni tanulmányaikat, érettségi vizsgát kell tenniük a képzéshez kapcsolódó tantárgyból. Ennek támogatására indítottuk a vizsgára felkészítő foglalkozást. Egyrészt szeretnénk segíteni a diákoknak, hogy minél több pontot szerezzenek az érettségin, emellett célunk az is, hogy egyetemi hallgatóként minél felkészültebben érkezzenek hozzánk a diákok –- ismertette Kun Ferenc, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánja.  

Az elméleti felkészítők mellett gyakorlati foglalkozásokat is tartanak a részt vevő fiataloknak a kar intézeteinek modern, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt laboratóriumaiban. 

-    A felkészítőkre bárki jelentkezhet, csupán megfelelő motivációt várunk a középiskolásoktól. Azt szeretnénk, ha a résztvevők kitartóak lennének, és végigcsinálnák a programot. Nagyon sokat lehet ebből profitálni, hiszen mi egy kicsit más szemszögből, több gyakorlattal, laborfoglalkozásokkal kiegészítve tanítjuk a természettudományos tantárgyakat, így jobban fel lehet készülni az érettségire. A foglalkozásokat az egyetemi oktatók mellett, gyakorló középiskolai tanárok tartják, ők jelentik a szakmai garanciát arra, hogy a diákok saját tanulmányaikhoz és meglévő tudásukhoz illeszkedően kapják meg a sikeres felvételihez szükséges tudásanyagot – emelte ki a dékán. 

A biológia, fizika, földrajz és matematika témájú felkészítők tematikái itt érhetők el

A foglalkozásokra folyamatosan lehet jelentkezni tantárgyanként a kapcsolattartóknál.
Fizika: Egri Sándor egyetemi adjunktus, egris@science.unideb.hu
Földrajz: Teperics Károly egyetemi docens teperics.karoly@science.unideb.hu 
Matematika: Györkös-Varga Nóra egyetemi adjunktus, nvarga@science.unideb.hu
Biológia: Tóthné Kosztin Beáta, tkosztinb@gmail.com.
A biológia felkészítő iránt érdeklődőknek egy jelentkezési lapot kell kitölteniük.

 

Sajtóközpont - CzA