Jubilál a Kutatók Éjszakája

Idén 10. alkalommal csatlakozik a Debreceni Egyetem a Kutatók Éjszakájához. A szeptember 30-i rendezvényre rekordot döntött a jelentkezések száma.

Több mint 60 intézet, tanszék, kutatócsoport jelezte, hogy szeretnének bemutatkozni az idei programon.

Európa legnagyobb tudománykommunikációs rendezvénysorozatához az egyetem valamennyi kara csatlakozik, minden debreceni campuson, valamint Nyíregyházán és az Agóra Tudományos Élményközpontban is ingyenesen pillanthatnak be az érdeklődők a tudomány kulisszái mögé.

- Újdonságban most sem lesz hiány, hiszen végre, újkori történetében először valóban a lovaké lesz a főszerep a Lovardában. Cseppet sem szokatlan módon, kedvenc ételeivel és azok történetével ismerkedhetnek meg a Bud Spencer rajongók az Olasz Tanszék jóvoltából, a receptekhez a tervek szerint a Műszaki Kar tésztahíd-építői szolgáltatják majd az alapanyagot – mondta el „ízelítőként” a programokról Mándy Zsuzsa. Az egyetem Tudományos Igazgatóságának munkatársa, a program szervezője kiemelte: a regisztrációhoz kötött programokra szeptember 9-től lehet jelentkezni a http://www.kutatokejszakaja.hu/2016/ oldalon.

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, népszerűsítse a természettudományokat és megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas kihívás. A Debreceni Egyetem már 10. alkalommal csatlakozik a programsorozathoz.

Sajtóiroda - BZs