A joghallgatók búcsúja – fáklyával a kézben

A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonuláson búcsúzott jelképesen a várostól a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar több mint 60 végzős hallgatója csütörtök este.

A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar (DE ÁJK) végzős joghallgatói, a kar vezetői és oktatói talárba öltözve gyülekeztek a Déri téren, ahol meggyújtották a fáklyákat, majd a Bethlen utca és az Egyetem sugárút érintésével az Egyetem térig sétáltak. A fáklyás felvonulás több évtizedes hagyomány, a juristák így vesznek búcsút az alma matertől, ahol megannyi szép emléket szereztek képzésük során. A rendőri felvezetéssel haladó menetről sokan készítettek fotókat, videókat.

- Idén rekordszámú hallgató regisztrált az eseményre, több mint hatvanan, ami nemcsak a rendezvény, de a képzés népszerűségét is jól mutatja. Fontos állomás ez a joghallgatók életében és nekünk, a Hallgatói Önkormányzat tagjainak nagy megtiszteltetés, hogy minden évben megszervezhetjük számukra ezt az eseményt – mondta Mag Péter, a DE ÁJK HÖK kommunikációs és informatikai alelnöke.


A Debreceni Egyetem Főépületéhez érve a menet tagjai összeálltak egy csoportképre és meghatódva búcsúztak képzőhelyüktől.

- Ha jól tudom, egyedül a mi karunkon van ilyen rendezvény. Büszkévé tesz, hogy a végzés előtt egy ilyen volumenű megmozduláson vehetek részt. Kellemes felvezetése ez az államvizsgának, ami jogász hallgatóként előttem áll – mondta az egyik végzős.

A hallgatókkal tartott a kar dékánja is. Szikora Veronika szerint a fáklyás felvonulás bizonyítja, hogy az ÁJK-n nemcsak tanulócsoportok, hanem igazi összetartó közösségek alakulnak ki.

- Mindannyiunknak fontos, hogy felidézzük az elmúlt éveket. Ugyanakkor fejben már készülünk a március 8-ai felezős és végzős bálra, ahol együtt lehetnek majd a jogi kar különböző képzési területein tanuló alsóbb évesek is, akik tovább viszik a fáklyát – tette hozzá Szikora Veronika.


Sajtóközpont – OCs