DExpo 2016 - kínálat középiskolásoknak

Nyílt napokon tudhatják meg a leendő egyetemisták november 23-án és 24-én, hogy milyen lehetőségek várják őket, ha a Debreceni Egyetemet választják.

A két nap alatt bemutatkozik az egyetem valamennyi kara, a Tanárképzési Központ, illetve az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár is. Az előadások, standok, bemutató órák, valamint az „IDE – információk felvételizőknek a Debreceni Egyetemről” című beiskolázási kiadvány segítségével hasznos tanácsokat kaphatnak a leendő hallgatók és a szülők a tehetséggondozásról, a kollégiumi, a nyelvvizsga, a sportolási és a külföldi tanulmányi lehetőségekről, juttatásokról és mentálhigiénés szolgáltatásokról is. A kis füzet még arról is tájékoztat, hogy mennyibe is kerül debreceni diáknak lenni?


Különjáratú autóbusz indul a Böszörményi úti és a Kassai úti campusra, lesz campus-túra a Főépületben is, eDE, az egyetemi kabalafigura mindenkivel készen áll egy közös szelfi készítésére, a megfáradt látogatókat pedig teaház várja. A Hallgatói Önkormányzat segítségével tájékozódhatnak a diákok a hallgatói élet vidám oldaláról, társasjáték formájában végigjárhatják az egyetemi képzést és vitorlázó repülő is várja az idelátogatókat.


A rendezvényre – az eddigi tapasztalatok alapján – csaknem 5000 érdeklődőt várnak a szervezők. Természetesen minden diák igazolást kap arról, hogy az egyetemen töltötte a napját, tehát garantáltan legális a hiányzás az iskolából.


Sajtóiroda - BZs