DEDM: nagykövetek segítik a közös munkát

Újabb két szervezeti egység lépett az elit kategóriába a Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogramjában (DEDM). A Jogi Igazgatóság és a Műszaki Kar kollektívája egyaránt tartalmas, mozgással teli hónapot tudhat maga mögött. A program csapatát mostantól nagykövetekkel is erősítik, hogy minél több egyetemi dolgozó csatlakozzon a DEDM-hez.

A DEDM célja, hogy felhívja az egyetemi dolgozók figyelmét az aktív életmódra, a minél több mozgásra. A dolgozók sportolással töltött perceiket egy regisztrációs felületen pontokra válthatják. A bejegyzett pontok alapján minden hónapban díjazzák a Debreceni Egyetem legaktívabb szervezeti egységeit.

A kisebb létszámú szervezeti egységek közül júniusban a Jogi Igazgatóság munkatársai voltak a legaktívabbak, második idei aranyérmükkel pedig csatlakoztak az elit „klubhoz”. A második helyen az Oktatási Főigazgatóság, míg a harmadikon ismét az M. Tóth Ildikó Sajtóközpont kollektívája zárt.

A nagy szervezeti egységek versenyében májushoz hasonlóan újra a Műszaki Kar győzött. Sikerükkel ezután szintén a kiemelt versenyben folytathatják. A szerdai díjátadón Kalmárné Sitku Szandra, a kar munkatársa közösségük erejét dicsérte.

- A siker kulcsa nálunk az, hogy odafigyelünk a pontok regisztrálására, illetve nagyon aktív nálunk a karon belül a Gépészmérnöki Tanszék, amelynek nagyjából 14 munkatársa minden héten egy órát közösen edz a Liget Téren. Van, aki fut, más kondizik, kosarazik, pingpongozik. És a mozgás végeztével már ott helyben regisztráljuk is a pontokat – avatott be a Műszaki Kar munkatársa.

A képzeletbeli dobogó második és a harmadik fokán májushoz képest helycsere történt, hiszen előbbit ezúttal az Agrár Kutatóintézetek és Tangazdaság, míg utóbbit a Gasztroenterológiai Klinika munkatársai gyűjtötték be.

A kiemelteken és a helyezetteken kívül jó szerepelt még az elmúlt hónapban az Általános Orvosi Kar, a HR Igazgatóság, a Közbeszerzési és Beszerzési Igazgatóság, a Pályázati Központ, a klinikák közül az Orvosi Képalkotó, a Szülészeti és Nőgyógyászati, a Kardiológiai és Szívsebészeti és az Urológiai Klinika is.

A dolgozói Mozgásprogramot a DEAC szabadidősport szakosztálya szervezi, amelynek vezetője, Mag Zoltán elmondta: nagy öröm, hogy kiemelt kategóriához ebben a hónapban második győzelmével két újabb szervezeti egység is csatlakozott.

- A Műszaki Kar „berobbanása” és eredményesége mutatja, hogy mit lehet elérni azzal, ha egy közösség összefog. Ezeket a közösségi összefogásokat is szeretnénk erősíteni a jövőben, ezért a program fejlesztésénél dolgozunk újabb ösztönző rendszer bevezetésén. A másik fontos célunk, hogy minél több egység és egyetemi dolgozó csatlakozzon hozzánk, ezért a program csapatát nagykövetekkel erősítjük, akik a közös munkában segítenek – jelezte a szakember.

Mag Zoltán egyben bemutatta Takács Evelin szervezési, valamint Pénzes-Kemecsei Zsuzsa kommunikációs nagykövetet.

A mozgásprogramhoz tetszőleges időben csatlakozhat bármely egyetemi dolgozó. Aki valamilyen aktivitást végez és szeretne pontokat gyűjteni a szervezeti egységének, ezen a regisztrációs oldalon teheti meg, a DEDM Facebook-csoportja pedig itt érhető el. Emellett várják a tagokat a DEAC szabadidősport szakosztályába is.

Sajtóközpont – PKZs