Változik a parkolási rend a kórháznál

Április elsején, szerdán több módosítás is életbe lép a parkolással kapcsolatban a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórháznál. A rendelkezésekkel a mentők és a betegszállítók közlekedését szeretnék megkönnyíteni.

Az egyik legfontosabb változás, hogy a Bartók Béla úti külső parkolókba a civilek csak a Dorottya utca felől hajthatnak be, a dolgozók viszont a kórház előtti körforgalomtól is bejuthatnak. Kihajtani minden esetben csak a Dorottya utca felé lehet – tájékoztatta a hirek.unideb.hu-t a DE KEK főigazgatósága.

A dolgozók és a civilek a Traumatológia előtti parkolók, Bartók Béla úthoz közelebb eső, „alsó sorát” használhatják. Az épülethez közelebbi „felső soron” csak és kizárólag az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók gépjárművei közlekedhetnek és parkolhatnak.

A parkoló napi 24 órában üzemel. A Pszichiátria előtti és a Dorottya utcai külső dolgozói parkolóban a parkolási rend változatlan.

Szerdától a Dorottya utcai teherportán csak a dolgozók, kórházi beszállítók, adományozók, a műszaki, építészeti átalakításokat végzők és a szülészetre érkezők hajthatnak be a kórház területére.

A gyalogosforgalom is módosul április elsejétől. A kórház főbejáratán nem lehet bemenni az épületbe, a büfé és a posta az udvar és a gyógyszertár felől megközelíthető. A lakossági gyógyszertár működési rendje nem változik.
A Bartók Béla úton lévő 4-es portán a gyalogosforgalom változatlan.

Sajtóiroda - CzA