Mérnökképzés a jövő gazdaságának

Folyamatosan megújuló képzéssel, 8 alap- és 8 mesterszak, valamint több szakirányú továbbképzés széles kínálatával várja leendő hallgatóit a Debreceni Egyetem Műszaki Kara.

A kar megvalósította azt a célját, hogy a hallgatók valamennyi alapképzést – annak elvégzése után – mesterszakon folytathatják tovább.

– Számunkra fontos, hogy minél szélesebb körű ismeretekkel bocsátsuk el végzett diákjainkat, akik a képzés folyamatos átalakításának, a specializációk bővítésének, valamint a kar széleskörű intézményi kapcsolatainak köszönhetően az ipar 4.0 ismereteinek birtokában, a munkaerőpiac igényeinek, elvárásainak megfelelő diplomát szerezhetnek – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Szűcs Edit.

A dékán kiemelte: az ipari vállalatokkal ápolt kapcsolatok, továbbá a folyamatosan fejlődő gazdaság igényeinek fontosságát szem előtt tartva a jelenleg már zajló duális képzések mellett szeptembertől megindul a járműmérnöki képzés is.

- A várossal és a Debrecenben működő vállalatokkal kialakított szoros kapcsolatnak köszönhetően szinte biztos, hogy aki nálunk végez, az a munkaerőpiacon hasznosítható tudás birtokában sikeresen el tud majd helyezkedni – hangsúlyozta Szűcs Edit.

A kar lehetőséget teremt arra is, hogy a diákok külföldi tapasztalatokat szerezzenek, többek között az Erasmus-program nyújtotta lehetőségekkel.

Örvendetes egyébként, hogy a kar jelentős mértékben emelkedő magyar hallgatói létszáma mellett egyre növekvő tendenciát mutat a külföldi diákok száma, jelenleg mintegy nyolcszázan tanulnak az angol nyelvű képzéseken.

Azok számára pedig, akik még nem döntöttek arról, hol szeretnének továbbtanulni, nyílt napot is tartott a Műszaki Kar, ahol a tanárok, diákok közreműködésével, előadások, bemutatók során lehetett ismerkedni a képzési kínálattal és az itt folyó diákélettel.

Sajtóiroda - BZs