Heroikus küzdelemben DEAC-sikerek születtek

A hétvégén szoros mérkőzést játszottak a Debreceni Egyetem csapatai. A futsalosok döntetlent értek el, a többi csapatunk hatalmas csatában diadalmaskodott.

Jégkorong
Pénteken ugyan 2-1-re kikapott a DEAC a DVTK Jegesmedvék vendégeként az Erste Ligában, vasárnap azonban sikerült javítani és heroikus küzdelemben, hosszabbításban 7-6-ra legyőzni a Dunaújvárosi Acélbikák gárdáját. A Debreceni Egyetem együttese jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán.

- Biztos szórakoztató meccs volt, csak nem nekünk – kezdte az értékelést a DAB elleni találkozó után Vaszjunyin Artyom. - A húsz kapott lövés nem lenne tragikus, ha nem ennyire minőségi helyzeteket adtunk volna nekik. Támadójátékunk amúgy működött, sok lehetőséget alakítottunk ki. Sok szurkoló nem tudja elképzelni, hogy mentálisan mennyire megterhelő támadni 18 percen keresztül egy harmadban, és két-három gólt kapni négy lövésből. Nem játszottunk jól, de szerintem a fiúk megmutatták, hogy milyen fából faragták őket, és végül behúztuk a mérkőzést – összegzett a vezetőedző.

Kosárlabda
A kiváló rajt után, egy-két megingást leszámítva, végig kézben tartotta a mérkőzést a DEAC kosárlabdacsapata a Körmend otthonában, így végül megérdemelt, 85-80-as sikert aratott, megszerezve ezzel harmadik sikerét a bajnokságban.

- A második negyedben egy kicsit beragadtunk, de ezt leszámítva elégedett vagyok a látottakkal. A meccs nagy részében kontrolláltuk a játékot, jól védekeztünk, és a nehéz helyzetekben hideg fejjel jó döntéseket hoztunk. Nagy győzelem ez a mai, hiszen egy jó csapat otthonában sikerült nyernünk, véleményem szerint nem sokan fognak Körmendről győzelemmel távozni. Örülünk a sikernek, holnaptól pedig készülünk a következő megmérettetésre – értékelt Andjelko Mandics vezetőedző.

Futsal
A DEAC férfi futsalcsapata pénteken a Nyírbátort fogadta az NB I 10. fordulójában. A mérkőzésen végig a küzdelem dominált, gólt nem láthattak a nézők, 0-0-s döntetlen lett a vége.

Röplabda
A DESOK-ban vasárnap a röplabda került fókuszba. Először a lányok léptek pályára, akik hatalmas csatában 3:2-es győzelemmel zárták az Eger VSI elleni összecsapást az NB II Keleti csoportjában. 18 órától már a férficsapat játszott Extraliga-meccset a Kazincbarcika ellen. Ez a találkozó is öt szettet hozott, amelyből végül a DEAC került ki győztesen.

Labdarúgás
A Kisvárda Master Good II alakulatával feszült egymásnak a DEAC az NB III Észak-Keleti csoport 12. fordulójában. A Dóczy utcai sportcampuson rendezett találkozón nagy küzdelmet láthattak a szurkolók, végül Soltész János 56. percben szerzett találatával az egyetemisták nyertek 1-0-ra, és továbbra is magabiztosan vezetik a bajnokságot.

Kézilabda
A DEAC kézilabdacsapata ebben a szezonban még nem hullajtott pontot az NB I/B-ben. Mándi Norbert legénysége a parádés sorozatot szombaton az Ajka csarnokában folytatta, és a 30-27-es sikernek köszönhetően továbbra is az élen áll a tabellán.