Folytatódik a pontvadászat

Három napon belül két mérkőzést játszanak a Debreceni Egyetem jégkorongozói. Itthon lépnek pályára a férfi futsalosok, a labdarúgók és a röplabdázók, a többi együttes idegenbe utazik.

Jégkorong
Egy idegenbeli és egy hazai találkozó vár az egyetemistákra a hétvégén a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. Október 18-án 18:30-kor a DVTK Jegesmedvék gárdája fogadja a fekete-fehéreket, akik vasárnap már a Dunaújvárosi Acélbikákkal játszanak a Debreceni Jégcsarnokban, ugyancsak este fél héttől.

Kosárlabda
Az Egis Körmend együtteséhez látogat a DEAC a férfi kosárlabda NB I A hétvégi, negyedik fordulójában. Az október 19-én, szombaton esedékes összecsapást 18 órakor rendezik.

Futsal
Érdekesnek ígérkező meccs vár az NB I 10. fordulójában a DEAC férfi futsalcsapatára, amely a Nyírbátort fogadja pénteken 18:30-tól. A jelenleg hetedik helyen álló vendéggárda keretében bőven akadnak olyan játékosok, akik egykoron az egyetemi klubot erősítették.

– Biztos vagyok benne, hogy fűti majd őket a bizonyítási vágy, ám mi is motiváltak vagyunk – kezdte a beszélgetést Balázsi Attila. – Kemény mérkőzésre számítok, ennek ellenére győzni szeretnénk. Ha egymásért küzdünk, emellett stabilan védekezünk, illetve a helyzeteinkkel jól sáfárkodunk, akkor lesz esélyünk a három pont begyűjtésére. A keretünkből többen is kisebb sérüléssel bajlódnak, ettől függetlenül szerintem mindenkire számíthat a vezetőedző. Jó hangulatban zajlottak a héten az edzéseink, bár az eddigi eredmények miatt némi feszültség is érezhető – árulta el a 26 éves futsalos.

Röplabda
A legutóbbi, Pénzügyőr elleni idegenbeli győzelem után ezúttal hazai környezetben szerepel a DEAC a férfi röplabda NB I Extraliga alapszakaszában. A debreceniek vasárnap 18 órakor a GreenPlan-VRCK ellen játszanak a DESOK-ban.

A női harmadosztály keleti küzdelmeiben szintén a DESOK-ban lép pályára csapatunk, a lányok október 20-án 14:30-kor az EVSI együttesét fogadják.

Labdarúgás
Vasárnap délelőtt mérkőzik meg ellenfelével a Debreceni Egyetem csapata az NB III Észak-Keleti csoportjának 12. fordulójában. Sándor Tamásék 11 órakor a Kisvárda Master Good II-vel csapnak össze a Dóczy utcai Sportcampuson.

Kézilabda
Hatból hat találkozót vívott meg sikerrel a bajnokság elején a DEAC a férfi kézilabda NB I/B-ben, így vezeti a tabellát. A cívisvárosiak szombaton folytathatják a pontgyűjtést, ezúttal 16 órától a 11. helyen álló Ajka vendégei lesznek.