Újabb meccsek a bajnokságokban

Hétvégén itthon lépnek pályára a Debreceni Egyetem jégkorongozói, kosárlabdázói, labdarúgói és kézilabdázói. A férfi futsalosok és a röplabdázók idegenbe utaznak.

Jégkorong
A Debreceni Jégcsarnokban vívja hétvégi mérkőzését a jégkorong Erste Ligában a DEAC együttese. A vasárnapi találkozón a listavezető Brassó lesz a vendég, 18:30-kor dobják a pakkot a jégre.

Kosárlabda
A múltheti, Honvéd elleni magabiztos győzelmet követően újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix férfi NB I. A 2024/25-ös kiírásában. Andjelko Mandics együttese szombaton 18 órától az újonc PVSK gárdáját fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Futsal
A válogatott szünet után a kilencedik forduló jön a férfi futsal NB I-ben. A hat meccsből hármat pénteken, hármat pedig jövő hétfőn rendeznek meg. A DEAC együttesének tagjai már ezen a héten kipipálják a játéknapot, pénteken az Aramis otthonában vizitálnak, a mérkőzés 19:50-kor kezdődik.

– Kicsit kétarcú csapatnak tartom az Aramist, ugyanis ha jó napot fog ki, még egy esélyesebb ellenfelet is le tud győzni, ám olykor becsúsznak váratlan pontvesztések – kezdte a beszélgetést Tihanyi Csaba. – Nehéz felkészülni a budaörsiekből, hiszen nem egysíkú a játékuk, védekezésben például több variációt szoktak alkalmazni. A keretükben ezen a nyáron sem történtek hatalmas változások, de ez nem meglepő, mivel évek óta az állandóságra törekednek. Akadnak rutinos húzóembereik, mellettük pedig a feltörekvő fiatalokat is bátran beveti a kollégám. Nehéz dolgunk lesz a pénteki összecsapáson, ennek ellenére bízom a jó eredményben. Játékosaim közül többen nem teljesen egészségesek, ezért kezelésekre járnak, ettől függetlenül úgy fest, hogy teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek – árulta el a vezetőedző.

Röplabda
A férfi NB I Extraliga alapszakaszában túl vannak a csapatok az első fordulón, következik a második kör. A debreceniek a Pénzügyőrhöz látogatnak, a mérkőzést szombaton 18 órakor rendezik.

Labdarúgás
Derbi vár a fekete-fehérekre hétvégén az NB III Észak-Keleti csoportjában. Az első helyen álló DEAC vasárnap 14 órakor a DVSC II vendége lesz a Nagyerdei Stadionban.

Kézilabda
Az eddig lejátszott öt meccséből mindegyiket megnyerte a DEAC a férfi kézilabda NB I/B-ben. A remekül rajtoló cívisvárosiak ezúttal szombaton 16 órakor itthon lépnek pályára, ellenfelük a Cegléd lesz a DESOK-ban.