Tizennyolc pontos siker az első hazai bajnokin

A Debreceni Egyetem jégkorongozóinak hétvégi mérlege egy győzelem és egy vereség. Kosárlabdázóink hazai pályán, kézilabdázóink és női futsalosaink idegenben diadalmaskodtak. Kikaptak a labdarúgók és a férfi röplabdázók.

Jégkorong
Pénteken remek játékkal, 3-1-es győzelmet aratott a DEAC az Erste Ligában, vasárnap azonban egy szoros mérkőzésen alulmaradt hazai pályán 4-3-ra a Budapest Jégkorong Akadémiával szemben. Utóbbi vereség Vaszjunyin Artyom vezetőedző szerint a frissességen múlott.

- A pénteki meccs után nyilatkoztam, hogy számítottunk rá, fáradtak lesznek a srácok. Vannak hiányzóink betegségek és sérülések miatt, egyszerűen a mai meccsre elfogytuk teljesen. Két harmad után is hiába volt szoros a meccs, látszott, hogy nem tudjuk azt játszani, amit szeretnénk. Lassúak és körülményesek voltunk, nem volt meg az átütőerő, pedig megvoltak a helyzeteink – értékelt Vaszjunyin Artyom.

Kosárlabda
Tizennyolc pontos, 84-66-os győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata az első hazai bajnokiján az Endo Plus Service-Honvéd együttese felett. Andjelko Mandics alakulata az első negyed felénél átvette a vezetést, s végig kézben tartva a mérkőzést, magabiztos sikert aratott.

- Javarészt elégedettek lehetünk, hiszen a találkozó jelentős részét kontrolláltuk. Több kifejezetten jó periódusunk is akadt, ekkor tudtuk kiépíteni a győzelemhez szükséges előnyt. A lepattanózást tekintve van némi hiányérzetem, ezen a téren az első félidőben túl sokat engedélyeztünk ellenfelünknek – fogalmazott Andjelko Mandics.

Futsal
A DEAC női futsalcsapata az NB I negyedik fordulójában az Újpesttel csapott össze Kistarcsán, és aratott magabiztos, 8-0-s győzelmet.

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, de a vezető gólunk után akadozott a gépezet, védekezésben hiányoltam az agresszivitást, támadásban pedig nagyobb sebességgel kellett volna játszanunk. A helyzetkihasználásunk nagyjából rendben volt, az eredménnyel elégedettek lehetünk, de a játékkal kapcsolatban maradt bennem hiányérzet. Mindenki kapott bizonyítási lehetőséget, ami azért is fontos, mert most egy hosszabb válogatott szünet következik, legközelebb október 26-án lépünk pályára – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Röplabda
A DEAC férfi röplabdacsapata szombat este a MAFC otthonában lejátszotta a 2024/25-ös idény első bajnokiját az Extraligában. A találkozót a vendégek nyerték 3:0 arányban.

Labdarúgás
A listavezető DEAC az FC Hatvan együttesét fogadta az NB III Északkeleti csoportjának 10. fordulójában. A házigazdák nyolc győztes meccs után szenvedtek vereséget az elmúlt fordulóban Karcagon, már csak ezért is kiemelt fontossággal bírt a vasárnap délelőtti mérkőzés. A fekete-fehérek azonban hiába játszottak végig hatalmas fölényben és dolgoztak ki számos ziccert, a találkozót a vendégek nyerték 1-0-ra.

Kézilabda
A DEAC kézilabdacsapata szombaton a Csömör otthonában szerette volna folytatni a sikerszériáját az NB I/B-ben. Erre reális esély volt, hiszen az újonc négy kör után mindössze egy egységgel rendelkezett. Ezzel szemben Mándi Norbert legénysége ebben a szezonban még nem hullajtott pontot. A papírforma érvényesült, az egyetemisták 32-29-re nyertek, és százszázalékos mérleggel a második helyen állnak a bajnokságban.